Blu-ray spelers volgend jaar goedkoper

10 november 2009 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-bd50-blu-ray-player

Uit een gedaan onderzoek verspelt Onderzoeksbureau GFK dat de gemiddelde prijs van een Blu-ray speler volgend jaar zakt naar €195,-. Nu betalen we nog zo’n €280,- voor een speler. Dit werd tijdens de HD dagen in Hilversum bekend gemaakt. Door de prijsdaling is de kans groot dat veel meer mensen een Blu-ray speler gaan aanschaffen. GfK voorspelt een groei van 296% van het aantal verkochte Blu-ray spelers ten opzichte van 2009.

Ook de vraag naar andere HD-randapparatuur blijft volgens het onderzoeksbureau stijgen. “Vooral HD-camcorders, digitale HD-camera’s en HD-settopboxen zijn gewild. Met de verkoop van beamers gaat het minder goed,” aldus GFK. HD-televisies worden ook in 2010 nog goed verkocht. Zeker met het WK voetbal in het vooruitzicht. De vraag naar steeds grotere beeldformaten zal stagneren. “De markt stabiliseert. Een derde van de verkochte HD-televisies is 32 inch. 35 procent is groter dan 32 inch.”

De consument heeft volgens GFK verder veel aandacht voor cam-modules. September volgend jaar zal tweederde van de verkochte televisies beschikken over een tuner die geschikt is voor een cam-module. GFK: “Het is nog even spannend wat er met de feestdagen gebeurd, maar we denken dat eind dit jaar zo’n 9.000 cam-modules verkocht zullen zijn.”

Reacties (0)