Het Belgische WeepeeTV is een dergelijke iptv-provider en wil haar dienst uitbreiden naar Nederland.
Tv-abonnementen in de supermarkt
Voor diegenen die geen kabelaansluiting willen of hebben, satelliet-tv te duur vinden en op verschillende apparaten naar tv-uitzendingen willen kijken is internet-tv ideaal. WeepeeTV speelt hier op in en biedt via het internet abonnementen aan die de traditionele manier via een kabelaar als Ziggo of UPC omzeilen. Het bedrijf is al in België actief maar wil binnenkort ook zijn intrede maken in de Nederlandse markt. Er zouden al deals gesloten zijn met de publieke omroepen en er wordt onderhandeld met commerciële zenders als RTL en SBS.
Niet alleen de manier waarop we tv kijken verandert met internet-tv, ook de distributie van abonnementen en pakketten wordt veranderd. WeepeeTV zou al met verschillende grote partners, waaronder supermarkten en internetwinkels, onderhandelen over het aanbieden van abonnementen. In de toekomst kun je dus waarschijnlijk een maand- of jaarabonnement op tv-zenders aanschaffen bij je lokale supermarkt.
Nadelen iptv
Toch zitten er ook nadelen aan tv via het internet. De internetverbinding mag namelijk niet te traag zijn en de kwaliteit van het beeld is afhankelijk van de compressie die de provider gebruikt. Zo gebruikt WeepeeTV momenteel h.264-video met sd-resolutie en een bitrate van 1Mbps. Dit zou volgens recente testen zorgen voor een soms tegenvallende beeldkwaliteit, met name op grotere schermen. De Belgische iptv-provider geeft echter aan dat er plannen zijn om de bitrate te verhogen naar 3,5 tot 4Mbps.
Een ander ‘nadeel’ is dat je op de meeste tv’s niet naar de zenders kunt kijken, tenzij je tv aangesloten is op een PC. Diensten als die van WeepeeTV hebben namelijk een computer (Android, iOS, OS X, Windows of Ubuntu) met internetverbinding nog. Wel kun je dit signaal vervolgens zelf weer sturen naar een tv. WeepeeTV zegt ook te werken aan een settopbox die dit jaar nog gelanceerd moet worden. Hiermee wordt het bekijken van zenders op tv eenvoudiger.
Via: Tweakers, Elsevier en FWDMagazine
Reacties (1)