BenQ presenteert twee nieuwe projectoren gericht op gamers

24 april 2020 2 Minuten 0 Reacties
BenQ TH585_Scenario

BenQ komt met de TH585 en de TH685, twee thuisbioscoopprojectoren speciaal gespitst op het spelen van games. Beide modellen hebben een lage input lag, waar vooral de TH685 uitblinkt met een reactietijd van slechts 8,3 milliseconden. De projectoren zijn per direct beschikbaar.

Geschikt voor gamen overdag

De twee projectoren zijn wellicht een interessante optie voor mensen die moeten thuisblijven vanwege de coronacrisis. Met een lichtopbrengst van 3500 lumen zullen ze ook bij invallende lichtbronnen scherpe en heldere beelden blijven tonen. BenQ positioneert de TH685 en TH585 als gaming projectoren, onder andere vanwege hun lage input lag van respectievelijk 8,3 en 16 milliseconden. Dat maakt ze erg geschikt voor games waarbij een snelle reactietijd vereist is, zoals sport- en schietspellen. Er is ook een speciale game-modus aanwezig, die ervoor zorgt dat details in donkere en schaduwrijke gebieden in games beter zichtbaar zijn.

Beide modellen projecteren beelden met een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels) en dekken 95% van de Rec. 709 kleurruimte. De projectie kan een maximale grootte van 300 inch aannemen. De TH585 is voorzien van een luidsprekersysteem met een vermogen van 10 watt, zodat het gejuich van publiek in de game de ruimte vult. Het geluid in de TH685 wordt verzorgd door een 5 watt-systeem, maar deze beschikt wel over BenQ’s CineMaster Audio+ 2-technologie. Daarnaast beschikt deze over LumiExpert, waarbij de projectie zich automatisch aan het omgevingslicht kan aanpassen. HDR-ondersteuning is er in de vorm van HDR10 en HLG.

Flexibel in gebruik

De projectoren zijn vrij compact en zullen daarom niet al teveel opvallen. Ze kunnen tot 1,3x zoomen, en maken gebruik van digitale lensverschuiving. Daardoor kunnen ze op zowel lange als korte projectieafstand beelden de juiste maat geven. Verticale keystone-correctie moet ervoor zorgen dat de randen van de projectie altijd scherp en goed uitgelijnd zijn. Voor fervente energiebespaarders zijn er de SmartEco- en Lamp Save-modi. Hierbij kan de levensduur van de lamp tot 80% verbeteren, terwijl het energieverbruik met 70% daalt. De lichtintensiteit wordt dan aangepast aan de content, zodat er nooit meer licht wordt verbruikt dan strikt noodzakelijk. In de standaardmodus moet de lamp het tot 4000 branduren vol kunnen houden.

Voor het aansluiten van de projectoren kan gebruik worden gemaakt van twee HDMI-poorten, USB type A en D-Sub. Ze zijn in principe in staat om 3D-beelden te tonen, maar daar zijn natuurlijk wel optioneel verkrijgbare brillen voor nodig.  De TH585 krijgt een adviesprijs van 600 euro mee, terwijl de TH685 met 700 euro iets hoger op de prijsladder staat. Ze liggen nu in de (digitale) winkelschappen.

Reacties (0)