BenQ komt met GS2: draadloze en draagbare miniprojector

16 maart 2020 2 Minuten 0 Reacties
BenQ GS2 Szenario

Het Taiwanese BenQ komt met een nieuwe toevoeging in haar lijn van draagbare projectoren. De GS2 is een draadloze minibeamer gebaseerd op Digital Light Processing LED-technologie, en kan zowel binnens- als buitenshuis worden gebruikt.

Ideale kampeerprojector

De GS2 heeft een gewicht van slechts 1,6 kilogram en wordt geleverd met een opbergtas, waardoor hij makkelijk is mee te nemen. Bij het kijken van films zou de accu zo’n 3 uur mee moeten gaan. De ingebouwde lamp heeft een lichtopbrengst van 500 lumen en zou zo’n 30.000 branduren moeten halen. De Digital Light Processing LED-technologie wordt wereldwijd in 90% van de digitale bioscopen gebruikt. Het beeld heeft een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels, en zou dus scherp en helder genoeg moeten zijn zolang je er maar niet te dicht tegenaan zit. Afhankelijk van de afstand tot het projectieoppervlak is de beelddiagonaal tussen de 30 en 100 inch.

BenQ lijkt het apparaat vooral voor gebruik in de buitenlucht ontworpen te hebben. De beamer is valbestendig tot een hoogte van 50 centimeter en heeft een IPX2-certificatie, wat betekend dat hij spatwaterdicht is. Hij kan ook eenvoudig worden bediend met mobiele apparten via de BenQ Smart Control-app. Het apparaatje heeft een instelbare voet, waarmee de projectieas tot maximaal 15 graden te verstellen is. Zo kun je het beeld makkelijk hoger of lager op een muur of canvas laten verschijnen.

De projector heeft ondersteuning voor BenQ’s eigen LumiExpert technologie, waarbij de helderheid van de projectie wordt aangepast aan het omgevingslicht. Ook zit er een oogbeschermingssensor ingebouwd, die ervoor zorgt dat de lamp automatisch uitgaat wanneer iemand zich te dicht bij de lens bevindt. Tenslotte is er nog een timer-functie waarmee de maximale kijktijd ingesteld kan worden.

Veel aansluitmogelijkheden

Beeldmateriaal kan draadloos naar de beamer verstuurd worden middels de meegeleverde BenQ Wireless Dongle (WDR02U). Deze dongle heeft bluetooth 4.0 en dual-band wi-fi. De GS2 heeft een Wireless Mirroring functie, waarmee content eenvoudig kan worden overgedragen van een pc of mobiel apparaat. Het apparaat heeft twee geïntegreerde luidsprekers van elk 2 watt, die dienst kunnen doen als bluetooth-speakers. Andersom kan ook, dus je kunt je eigen speakers en koptelefoons aansluiten op de beamer. Bijzonder is de voorgeïnstalleerde Aptoide TV Store. Met deze downloadwinkel kun je de meeste bekende streamingdiensten direct op het apparaat gebruiken.

De GS2 heeft daarnaast ook de beschikking over een HDMI-poort, en zowel een USB Type-A als Type-C aansluiting. Externe apparaten kun je dus zo bedraad aansluiten op de miniprojector. De BenQ GS2 ligt nu in de winkels voor een adviesprijs van 629 euro.

Reacties (0)