ADV: Het beste filmavondje, gewoon in je eigen huis

20 februari 2020 2 Minuten 0 Reacties
people-3281583_1920

Een avondje bankhangen en je favoriete film(s) of serie kijken, is altijd een goed idee. Kachel aan, dekentje over jezelf heen, je beste vriend(en) of familie erbij en lekkere snacks op tafel. Wil je het niveau van je filmavondje nou graag wat hoger tillen? Lees hier alles over hoe je dat doet.

Volledig verduisterde kamer

Het mooist is natuurlijk als de kamer waarin je het filmavondje houdt, helemaal donker is. Zo krijg je thuis dat echte bioscoopgevoel. Blokkeer al het licht wat binnenkomt. Zorg voor verduisterende gordijnen en zet het licht overal uit. Voor een cool effect kun je een ledstrip langs de muur bevestigen. Zet hem bijvoorbeeld op blauw en laat de helderheid laag. Zo krijg je een toffe, blauwe gloed in de kamer die niet te sterk is.

Wat lekkers erbij

De meeste filmavondjes zijn niet compleet zonder er wat lekkers te eten en drinken bij te hebben. Een klassieke is natuurlijk popcorn. Maak deze zelf door maiskorrels met olie in een pan te doen met een deksel erop. Natuurlijk kun je ook zelf wat bakken, bijvoorbeeld brownies of een cake. Met een fles wijn, een paar biertjes of wat fris erbij ben je helemaal klaar. Hou je het liever gezond? Maak hapjes van groenten en fruit of bak havermoutkoekjes.

Het snelste internet

Natuurlijk is het heel fijn als de film of serie lekker vlot doorloopt en dat je de beste beeldkwaliteit hebt. Door middel van snel internet wordt jouw filmavond nog veel beter. Kun je wel sneller of beter internet gebruiken in jouw huis? Ga online verschillende aanbieders van internet vergelijken en kijk bijvoorbeeld ook naar een voordelig alles in een pakket.

Advertentie

Wat gaan we kijken?

Als je thuis een film of serie uit moet zoeken om te kijken, duurt dat soms wat langer dan je van tevoren had bedacht. Tenzij je een marathon gaat houden van bijvoorbeeld alle Harry Potter films, moet je er goed over nadenken. Het moet natuurlijk ook iets zijn wat, als je met meerdere mensen kijkt, iedereen leuk vindt. Hoe kies je dan een film uit? Tegenwoordig heeft Netflix top-10 lijstjes met populaire films. Kies er bijvoorbeeld hier een van. Een ander leuk idee is om langs een kringloopwinkel te gaan en een paar films uit te zoeken. Kijk elke keer dat je een film gaat kijken de volgende in het rijtje. Meestal kosten dvd’s bij kringloopwinkels ook maar een euro of twee, dus het kost je bijna niks.

Reacties (0)