4K Ultra HD Blu-ray spelers en Blu-ray discs komen eind 2015

08 september 2014 1 Minuut 2 Reacties
Toshiba-2014-Blu-ray

Al sinds de komst van de eerste 4K Ultra HD tv's hebben we het over de komst van 4K Blu-ray discs maar vooralsnog is er niks officieel bevestigd. De verwachting was dat we tijdens IFA 2014 meer zouden horen maar ook daar bleef het opvallend genoeg stil. Toch heeft de Blu Ray Disc Assocation laten weten dat er gewerkt wordt aan een 4K Blu-ray-standaard en dat we volgend jaar de eerste discs kunnen verwachten.

4K Ultra HD is inmiddels een bekend begrip op het gebied van home cinema. Deze hoge resolutie is te vinden op een groot aantal high-end en middenklasse tv’s en biedt een viermaal schepere weergave dan full hd. Het grote probleem van 4K Ultra HD is momenteel het gebrek aan content. De enige manier waarop je materiaal in deze resolutie kunt bekijken is via een aantal streamingdiensten, waaronder Netflix. In 2015 moet daar verandering in komen.

Tegenover CNET laat de Blu Ray Disc Assocation weten dat er hard gewerkt wordt aan een standaard voor 4K Blu-ray waardoor we ook discs met hoge resolutie content in de winkel kunnen kopen. De standaard, welke onder meer een gemiddelde bitrate van 50 of 60Mbit/s en een breder kleurenpalet bevat, moet op korte termijn definitief gemaakt worden. Vervolgens kan er gewerkt worden aan de eerste 4K Blu-ray discs en 4K Blu-ray spelers. De verwachting is dat spelers die met deze schijfjes om kunnen gaan tegen het einde van 2015 in de winkels verschijnen.

Reacties (2)