42-inch LG C2-serie oled tv krijgt pas later dit jaar OLED EX-paneel

01 april 2022 1 Minuut 0 Reacties
LG 2022 G2 oled tv

LG brengt dit jaar een complete oled tv line-up naar Nederland en België. Wellicht de meeste populaire en uitgebreide serie is de C-serie, bestaande uit modellen van 42-inch tot 83-inch. Ga je voor een 42-inch variant uit deze serie, dan is het goed om even verder te lezen.

Er is nogal wat verwarring ontstaan rondom de nieuwe C-serie oled televisies van LG. Zo verscheen eerder het bericht dat LG naast een C2-serie ook een CS-serie uitbrengt die goedkoper is maar over een minder paneel beschikt. Vandaag verschijnt het bericht dat ook in de C2-serie de kleinere modellen in eerste instantie met een minder paneel komen.

Volgens het Britse HDTVTest zijn de huidige 42-inch C2-serie televisies uitgerust met een conventioneel oled-paneel, ook wel WBC genoemd. En zij kunnen het weten aangezien ze al een dergelijk mogelijk in de testruimte hebben staan. Dat is echter opvallend aangezien LG bij de lancering aangaf dat alle C2-serie televisies over het nieuwe OLED EX-paneel zouden beschikken.

LG 2022 oled tv’s
Lees ook

LG lcd- en oled-televisies in 2022: alle vernieuwingen op een rij

LG heeft al op de situatie gereageerd en geeft aan dat er inderdaad oude en nieuwe panelen gemixt zijn bij de 42-inch variant. Dit was volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant onvermijdelijk gezien de huidige situatie in de productieketen. Wel belooft LG dat vanaf het tweede kwartaal van dit jaar alle C2-serie televisies (en hoger) over het nieuwe OLED EX-paneel beschikken. De vraag is alleen wanneer ze de winkels bereiken.

Nu is het probleem voor de koper niet heel groot. LG geeft namelijk aan dat hoewel deze modellen over het OLED EX-paneel beschikken de Brightness Booster voor een hogere helderheid niet actief is. Een groot verschil ga je dus niet zien. Aan de andere kant biedt het nieuwe paneel wel een betere energie-efficiëntie, is het duurzamer en maakt het dunnere schermranden mogelijk. Overigens gebruikt LG zelf de term OLED EX niet in marketing. De Zuid-Koreaanse fabrikant geeft de voorkeur aan de term OLED Evo.

LG G2 oled tv
Lees ook

LG 2022 oled tv line-up – modellen, specificaties en prijzen

Reacties (0)