België Gesponsord Smarthome Gesponsord door SecureLocks

ADV: Inbraakpreventie tips & tricks

01 januari 2021 3 Minuten 0 Reacties
4braak

Inbraak is nog steeds aan de orde van de dag. Ondanks dat de straffen hoog zijn en er een campagne is voor inbraakpreventie worden veel inbraken niet opgelost. Veel mensen zijn bang dat bij hen thuis ingebroken wordt. Niet alleen is er de frustratie dat iemand anders je spullen meeneemt maar er is ook een grote angst om 's nachts iemand in huis aan te treffen. Inbraak kan tot trauma’s leiden die jaren kunnen duren.

Onderzoek

Je kunt inbraak nooit helemaal voorkomen maar je kunt er wel voor zorgen dat het een stuk moeilijker wordt gemaakt. Ex-gedetineerden geven aan om een ander huis te kiezen als ze een inbraakpreventie alarmsysteem en beveiligingscamera zien. Zoals hij zegt slotenmaker Genk, open ramen en deuren en een ladder in de tuin helpen ook niet. Daarnaast kijken ze ook naar deur en raambeveiliging en het soort sloten.

Inbraakpreventie tips

Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van inbraak is het verstandig om maatregelen te nemen. Hoe meer voorzorgsmaatregelen je treft des te kleiner de kans dat iemand je huis binnendringt terwijl je thuis of op vakantie bent. Bekijk de tips en check je inbraakpreventie.

Slot laten plaatsen

Uiteraard heeft je huis al sloten maar als deze verouderd zijn of beschadigd kunnen mensen makkelijk binnen komen. Soms is het slot beslag vervangen voldoende om je inbraakbeveiliging en inbraakpreventie op orde te krijgen. Een andere goede optie is om een inbraakbeveiliging Turnhout deur strip te plaatsen. Deze strip zorgt ervoor dat scharnieren niet verwijderd kunnen worden en er geen koevoet tussen kan worden geplaatst. Vraag ons om vrijblijvend advies, samen kunnen we kijken of een nieuw slot laten plaatsen of slot beslag vervangen nodig is. Bovendien leveren we snelle service in heel Vlaanderen tegen gereduceerd tarief.

Advertentie

Inbraakpreventie alarmsysteem

Een van de meest effectieve manieren om inbraak te voorkomen is om een inbraakpreventie alarmsysteem te plaatsen. Zoals eerder gezegd laten inbrekers zich hierdoor eerder afschrikken dan enige andere vorm van inbraakbeveiliging en inbraakpreventie. Deze optie werkt het beste in combinatie met een beveiligingscamera. De alarmsystemen van tegenwoordig zijn voorzien van de laatste technologie. Zo hebben veel systemen gezichtsherkenning en nummerplaatherkenning, kunnen camera’s 360 graden draaien en maken ze ook ‘s nachts haarscherpe beelden.

Deur en raambeveiliging

Het beveiligen van deuren en ramen is een belangrijk onderdeel om je inbraakpreventie check te krijgen. Hierbij een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Doe deuren en ramen altijd op slot en verwijder de sleutels
  • Controleer of het slot beslag vervangen moet worden
  • Plaats een inbraakbeveiliging deur strip om openbreken te voorkomen
  • Sluit ook ramen op de tweede verdieping
  • Zorg dat bovenlichten ook afgesloten zijn
  • Sluit de deuren van schuurtjes en garages

Omgeving

Met het installeren van een inbraakpreventie alarmsysteem en beveiligingscamera alleen ben je al een heel eind maar voor de volledige inbraakpreventie check is het belangrijk om ook rekening te houden met je omgeving. Een paar inbraakpreventie tips:

  • Snoei struiken en bomen zodat er goed zicht is op het huis
  • Zorg voor verlichting rondom het huis
  • Zorg voor automatische verlichting in huis
  • Vraag vrienden om de post op te halen

Tot slot

Als jullie al deze tips ter harte nemen wordt de kans op inbraak een stuk kleiner. Jullie kunnen ‘s nachts weer rustig slapen en met een gerust hart op vakantie. Vergeet niet om met ons contact op te nemen voor verder advies en installatie van jullie inbraakpreventie alarmsysteem, sloten en beveiligingscamera. We bieden snelle levering en installatie in heel Vlaanderen voor een scherpe prijs.

Dit artikel is geschreven in opdracht van SecureLocks.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)