Yamaha lanceert YHT-697 home cinema systeem met AirPlay

14 augustus 2012 2 Minuten 0 Reacties
YHT-697-Yamaha

Yamaha heeft vandaag een nieuw home cinema systeem geïntroduceerd dat draadloos kan communiceren met Apple apparaten middels AirPlay en beschikt over draadloze streaming mogelijkheden middels DLNA. De Yamaha YHT-697 is een 5.1-kanaals home cinema systeem met twee vloerstaande luidsprekers, een center speaker, twee satelliet speakers, een subwoofer en een receiver.

Streaming

De Yamaha YHT-697 is voornamelijk gericht op integratie met het thuisnetwerk en het kunnen streamen van media die opgeslagen is op een mobiel apparaat als een smartphone of tablet en op een PC of NAS server. Bezitters van een iPhone, iPod, iPad of Mac kunnen middels AirPlay eenvoudig bestanden streamen naar het systeem. Gebruikers van Android en Windows (en andere software) kunnen de DLNA functie gebruiken voor het streamen van muziek en video.

Features

Het home cinema systeem beschikt natuurlijk over meer interessante features. Zo is er volledige ondersteuning voor 3D materiaal, kan HD content opgeschaald worden naar een 4K (Ultra HD) resolutie, kun je media fysiek aansluiten middels USB en beschikt de set over een eco modus waarmee 20 procent minder energie verbruikt kan worden. Ook is er ondersteuning voor HD audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio; Dolby Digital Plus en DTS-HD High Resolution Audio, beschikt de set over Burr-Brown 192 kHz/24-bit DACs voor alle kanalen, is er Audio Return Channel (ARC) ondersteuning via HDMI en kan het systeem zichzelf optimaal instellen middels het YPAO Sound Optimization systeem.

Audio

Het 5.1-kanaals home cinema systeem heeft een vermogen van 115 Watt per kanaal. De subwoofer heeft een vermogen van 100 Watt en een 6 1/2 inch woofer. De twee vloerstaande speakers aan de voorzijde moeten volgens Yamaha rijke lage tonen, heldere dialogen en indrukwekkende hoge tonen bieden. Met een speciale set-up microfoon kan het systeem automatisch optimaal ingesteld worden.

Apps

Yamaha introduceert ook applicaties voor Android en iOS smartphones waarmee de home cinema set bediend kan worden. Binnen deze app is het mogelijk muziek en video’s te selecteren en de streamen naar de receiver binnen het systeem.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha YHT-697 wordt in de VS gelanceerd voor een prijs van 650 dollar. Wanneer het systeem naar Nederland komt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Reacties (0)