Sound United brengt Definitive Technology naar Europa met vijf speakerassortimenten

12 juni 2018 3 Minuten 0 Reacties
Definitive Technology-Demand

Definitive Technology is een luidsprekermerk uit de VS dat alle spanning van Hollywood-films tot leven te brengen met unieke technologieën en een tijdloos ontwerp. Sound United, de onderneming waar het merk onder valt, brengt Definitive Technology nu ook naar Europa, en dus Nederland en België.

Het bedrijf komt met vijf speakerassortimenten voor alles van muziek en films tot buitengeluid en aangepaste installatie, inclusief het BP9000 thuisbioscoopsysteem met de bipolaire technologie waarmee het bedrijf ooit begon. Daarnaast wordt de Demand-serie boekenplankluidsprekers van Definitive Technology geïntroduceerd.

De oprichter van Definitive Technology, Sandy Gross, was eerder betrokken bij de oprichting van Polk Audio, nu ook onderdeel van Sound United, voordat ze in 1990 samen met Don Givogue en Ed Blaise het nieuwe bedrijf oprichtte in Maryland. Vanaf het begin was het duidelijk dat Definitive Technology een andere visie had op speakers. Zijn eerste modellen waren bipolaire torenluidsprekers, met geluid aan de voor- en achterkant voor een uitgebreid, omhullend klankveld en nauwkeurige weergave.  Vandaag de dag maakt het in California gevestigde bedrijf nog steeds gebruik van zijn kenmerkende technologie in zijn topmodel torenluidsprekers.

Definitive Technology BP9000-serie

De BP9000-serie is gebaseerd op het erfgoed van Definitive Technolgy, maar is geactualiseerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de thuisbioscoop, inclusief het 3D-geluid van Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D. De vier torenluidsprekers op de vloer hebben elk ingebouwde actieve subwoofers, terwijl het topmodel BP9080X ook een bovenop gemonteerde Atmos-module heeft die opwaartse drivers gebruikt om de hoogtekanalen te leveren die nodig zijn voor 3D-geluid.

Tegelijkertijd kunnen de andere drie torens worden gebruikt met optionele A90 Atmos-modules en alle vier de speakers hebben bedieningsfuncties om het kamervullende bipolaire geluid aan te passen voor een diffuser geluid of nauwkeurigere focus, simpelweg door het aanpassen van de balans tussen de voorste en achterste drivers. Ter aanvulling op de vier vloermodellen kan worden gekozen uit drie centrumspeakers, waarvan twee hun eigen ingebouwde actieve subwoofers hebben en twee bipolaire surround-speakers die met de vloerspeakers kunnen worden gecombineerd om een naadloze omhulling van geluid rondom de luisteraar te creëren.

Definitive Technology Demand-serie

Demand is een assortiment van drie boekenplankluidsprekers. Centraal in de Demand-serie staat de keuze voor driverunits: de hoge tonen driver is 5° gebogen om symmetrische verspreiding vanuit de hoeken van het klankbord te voorkomen en zorgt dus voor een betere stereoweergave, terwijl de nieuwe 20/20 Wave Alignment Lens de respons buiten de as van de tweeter voor verbeterde spreiding over een breder luistergebied zorgt.

Hetzelfde idee bepaalt de Linear Response Waveguide die wordt gebruikt op de mid-range/bass driver die zowel de frequentierespons binnen en buiten de as als de verspreiding verbetert, terwijl dezelfde BDSSTM dubbele surround woofer-technologie als in de BP9000-serie zorgt voor een langere driver-uitslag met behoud van nauwkeurige beweging, voor een betere bass punch en meer controle.

Een passieve basradiator wordt gebruikt om de lage frequenties af te stemmen in de grotere D9 en D11-modellen, terwijl de kleinste speaker uit de Demand-serie, de D7, gebruik maakt van een reflexpoort.
De drivers zijn gemonteerd in een inert drielaags klankbord van geperst aluminium aan de voorkant, terwijl de kasten afgewerkt zijn met vijf lagen zwarte glansverf en gepolijst zijn met een spiegelende afwerking. De Demand-serie is voorzien van zowel muurbevestigingen als een vergrendelsysteem om de speakers aan de optionele ST1-standaarden te bevestigen.

Het assortiment van Definitive Technology is nu verkrijgbaar bij geselecteerde Definitive Technology dealers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)