Definitive Technology voegt zuilluidsprekers toe aan Demand-serie

08 januari 2020 2 Minuten 0 Reacties
Definitive Technology Demand serie

Audiofabrikant Definitive Technology heeft tijdens CES 2020 nieuwe zuilluidsprekers en een center luidspreker aan de Demand-serie homecinema-luidsprekers toegevoegd.

De D15, D17 en D5C bestaan uit geavanceerde materialen, zoals woofers van koolstofvezel en aluminium dome tweeters.

In 2017 introduceerde Definitive Technology de eerste drie boekenplankluidsprekers uit de Demand-serie. Niet lang daarna is het bedrijf begonnen met het ontwerpen van twee zuilluidsprekers en een center luidspreker. Hiervoor hebben ze de originele boekenplankluidsprekers uit de Demand-serie als uitgangspunt gebruikt. Zo beschikken ook de nieuwe modellen over bekende technologieën, zoals 20/20 Wave Alignment Lens, BDSS en Linear Response Waveguide. Maar het bedrijf heeft ook dubbele woofers van koolstofvezel en dubbele zijwaartse passieve radiators toegevoegd aan de zuilluidsprekers.

De zuilluidsprekers D15 en D17 uit de Demand-serie zijn voorzien van een 1-inch aluminium dome tweeter met een 20/20 Wave Alignment Lens. Dit moet zorgen voor een nauwkeurigere geluidsweergave, omdat ongewenste diffractie vanuit de hoeken van het frontpaneel wordt voorkomen. De Balanced Double Surround System (BDSS) midrange/woofer van Definitive Technology moet zorgen voor een grote excursie met een gedetailleerd middenbereik en een krachtige bas. Bovendien wordt zowel de on-axis als de off-axis frequentierespons verlengd door een linear response waveguide en is er sprake van een betere verspreiding voor een natuurlijkere klank in het middenbereik.

Advertentie

De luidsprekers zijn de eerste in de Demand-serie die zijn voorzien van dubbele 5,25 en 6,5 inch woofers gemaakt van koolstofvezel en dubbele zijwaartse passieve radiatoren van 8 en 10 inch. De nieuwe dubbele passieve radiators zorgen voor een uitgebreide weergave van lage frequenties. Definitive Technology heeft ook een grote spider toegevoegd voor verbeterde lineariteit en een diepe en zuivere basrespons. De D5C-center luidspreker is uitgerust met dubbele mid-range drivers van 5,25 inch en een aluminium dome tweeter met Wave Alignment and Linear Response Waveguide.

De drie nieuwe producten uit de Demand-serie zijn verkrijgbaar in de kleuren pianozwart en wit. De adviesverkoopprijzen zijn als volgt: D15: €1699 per stuk, D17: €2499 per stuk en D5C: €899 per stuk.

Reacties (0)