Sonoro lanceert nieuwe smart muzieksystemen

10 november 2023 4 Minuten 0 Reacties
sonoro_MEISTERSTÜCK2 1

Sonoro lanceert twee nieuwe producten: De MEISTERSTÜCK (Gen.2) en de MAESTRO Quantum. Naast de nieuwe producten herintroduceren zij ook het hele merk met een nieuw logo en vernieuwde website.

Sonoro audio GmbH heeft twee van zijn populairste muzieksystemen opnieuw ontworpen. De MEISTERSTÜCK (Gen.2) wordt geleverd met een volledig nieuw ontwerp en extra muziekbronnen, terwijl de MAESTRO Quantum een ​​herzien ontwerp en uitgebreide connectiviteitsopties combineert. Dankzij verdere technische ontwikkelingen bieden beide muzieksystemen een verder geoptimaliseerde en nog meeslependere geluidservaring in vergelijking met hun voorgangers.

MEISTERSTÜCK (Gen.2)

Met de nieuwe MEISTERSTÜCK (Gen.2) alles-in-één audiosysteem wordt geluid, design en gebruiksgemak naar een nieuw niveau getild, voorzien van verschillende interne muziekbronnen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om ook verbinding te maken met vele externe bronnen – inclusief draadloze verbindingen zoals Apple AirPlay 2 of Google Chromecast.

De behuizing van de MEISTERSTÜCK (Gen.2) verbergt een subwoofer en vier luidsprekers. Samen met de Dynamic Bass-functie voor een optimale basweergave zorgt het 2.1-systeem voor een krachtig geluid. De handgespolijste houten behuizing is afgewerkt met hoogwaardige lak en het uit één stuk laser gesneden aluminium front met zwevend optisch design wordt geproduceerd in een langdurig proces met het fijnste detailwerk.

Advertentie

Met een scala aan opties biedt de MEISTERSTÜCK (Gen.2) flexibiliteit. Van bekabelde verbindingen zoals HDMI (eARC), USB-A en USB-C, AUX-in en de digitale optische ingang tot draadloze verbindingsstandaarden zoals WLAN, bi-directionele Bluetooth, Apple AirPlay of Chromecast. Voorzien van een geïntegreerde cd-speler, FM-, digitale- en internetradio en verschillende streamingdiensten zoals Spotify Connect of TIDAL Connect.

De nieuwe, verbeterde gebruikersinterface en een 4-inch display maakt de bediening direct op het apparaat of via de nieuwe afstandsbediening intuïtiever. Bovendien biedt de MEISTERSTÜCK (Gen.2) de mogelijkheid tot bediening via de sonoro audio-app en naadloze integratie in verschillende smart home-systemen zoals Busch-free@home, KNX, en Gira X1. Er wordt een kamercorrectie-app gebruikt om de kamermodi te minimaliseren en er zijn talloze vooraf ingestelde equalizers beschikbaar om een ​​optimale installatie te vergemakkelijken.

De MEISTERSTÜCK (Gen.2) is eind november verkrijgbaar voor 1.399 euro (adviesprijs) in Zwart (mat)/Zwart, Wit ( mat)/Zilver en Grafiet (mat)/Zilver, weegt ca. 10 kg en afmetingen 570 x 262 x 168 mm.

MAESTRO Quantum

De MAESTRO Quantum past zich aan jouw individuele behoeften en voorkeuren aan.  Hoge geluidskwaliteit en krachtige prestaties gecombineerd in één compact apparaat. Met 2x 180 watt (4 Ω) hebben de efficiënte versterkers, van eindversterkerspecialist Hypex, meer dan genoeg vermogen om zelfs aan de hoogste eisen te voldoen.

Voorzien van handgepolijste houten behuizing, elegante lakafwerking, 4 inch TFT-kleurendisplay en een volledig metalen front en bedieningselementen. De MAESTRO Quantum laat niets te wensen over: of het nu gaat om een ​​geïntegreerde cd-speler of phono-voorversterker voor MM-cartridges, of om FM-, digitale en internetradio of streamingdiensten zoals Spotify Connect of TIDAL Connect. Bovendien kunnen talloze externe apparaten draadloos worden aangesloten via bi-directionele Bluetooth, Apple AirPlay en Google Chromecast of bedraad op een van de vele aansluitmogelijkheden (HDMI (eARC), USB, AUX-in, stereo pre-out, ook line-out als digitale en coaxiale optische in- en uitgangen.

Dankzij een nieuwe, intuïtieve gebruikersinterface en het 4-inch display biedt de MAESTRO Quantum een ​​verbeterde en consistente ervaring. Bediening is ook mogelijk via de sonoro audio-app en integratie in het smart home-systeem voor thuis (Busch-free@ home, KNX, Gira X1). De Dirac Live kamercorrectie-app, voor het vergroten van kamermodi, en een breed scala aan equalizers maken het eenvoudig om het systeem perfect in te stellen. De slanke hifi-ontvanger is perfect afgestemd op sonoro-luidsprekers uit de ORCHESTRA-lijn en zorgt, dankzij speciale equalizer-presets en de dynamische basfunctie, voor een optimale basweergave.

De MAESTRO Quantum is verkrijgbaar voor 1.999 euro (adviesprijs) in drie kleuren: Zwart (mat)/zwart, Wit (mat)/zilver en Zwart (glanzend)/zilver, weegt ca. 6,2 kg en afmetingen 452 x 279 x 120 mm.

Sonoro vindt zichzelf opnieuw uit

De nieuwe designs van de producten hebben tevens geleid tot een heroriëntatie van het merk sonoro. “De twee nieuwe producten markeren het begin van een complete herlancering van het merk”, zegt Marcell Faller, oprichter en CEO van sonoro audio GmbH. “Het was tijd om een ​​gedurfde nieuwe richting in te slaan en tegelijkertijd trouw te blijven aan onze waarden: iconisch design, uitstekend geluid en gebruiksgemak. Qua design zien we onszelf in de traditie van de Duitse Bauhaus-school met een tijdloos design en heldere lijnen. Naast de producten hebben we ook ons ​​logo en onze gehele merkidentiteit gemoderniseerd, inclusief onze website en een plasticvrije verpakking.”

Reacties (0)