Rotel lanceert RSP-1576 surround sound-processor

12 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
Rotel RSP-1576 Lifestyle 2

Rotel Electronics introduceert de RSP-1576, een nieuwe surround processor, voorzien van de nieuwste video- en audio technologieën waaronder Dolby Atmos en DTS:X.

Rotel RSP-1576 surround sound-processor

De Rotel RSP-1576 biedt onder meer HDMI 2.0a-poorten met ondersteuning 4K/UHD 60 Hz HDR video en Audio Return Channel (ARC), aptX CD-kwaliteit Bluetooth-streaming en twee Texas Instruments DSP’s met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X surroundformaten.

De meerkanaals voorversterker van de RSP-1576 verzorgt een gedetailleerde decodering van alle populaire audioformaten. De twee DSP’s en een reeks van 6 Wolfson 24/192k DAC’s ondersteunen configuratie-opties van 5.1 tot een compleet Dolby Atmos 7.1.4-kanaals systeem. In totaal zijn er 12 kanalen in de vorm van RCA-outputs voor een volledig flexibele installatie.

Onder de motorkap van de RSP-1576 vinden we een architectuur die onder meer voorzien is van individuele processing circuits, waarbij veel aandacht is besteed aan signaalrouting. De surround sound-processor bevat een verscheidenheid aan bron inputs, waaronder drie coaxiale inputs, drie optische inputs, PC-USB (24/192k), iPod, aptX Bluetooth, XLR Balanced, RCA analoog en een Moving Magnet phono stage voor de liefhebbers van vinyl.

Advertentie

Als het aankomt op installatie-opties, biedt de surround sound-processor onder meer RS232 en IP-besturing, input voor een IR afstandsbediening, outputs voor IR afstandsbediening en een 10 bands parametrische EQ voor het nauwkeurig afstemmen van geluid in een home theatre of luisterruimte. Software updates voor de processor kunnen uitgevoerd worden via de USB-aansluiting op de voorkant of via internet. Het setup-menu is zowel te bereiken via de HDMI-output als op de geïntegreerde VFD-display.

De Rotel RSP-1576 is verkrijgbaar in de loop van september 2018 voor een adviesverkoopprijs van 2399 euro.

Reacties (0)