Review: Onkyo TX-NR807 Receiver

08 november 2009 2 Minuten 0 Reacties
HCC176.onk807.03-420-90

Onkyo staat erom bekend dat ze vaak voorop lopen met de nieuwste features, en de TX-NR807 is zeker geen uitzondering op de regel. Deze receiver is namelijk de eerste onder de 1.000 euro die zowel Dolby ProLogic IIz en Audyssey DSX processing ondersteunt. De functionaliteit van deze technieken staat wel ter discussie, maar ze zijn zeker een revelatie in home cinema en eigenlijk een must-have voor een moderne set-up. En nu heeft Onkyo het beschikbaar gemaakt in een zeer goed uitgeruste THX Select2 receiver, voor een prijs die al begint rond 900 euro bij sommige winkels.

Techradar heeft de NR807 grondig getest en volgens hun review is deze receiver zeker waar voor je geld; Hij is groot, zwaar en gepakt met alle features die je maar kunt bedenken. Het is aan de andere kant geen high-end receiver en gebouwd voor de prijs. De aansluitingen zijn niet altijd even stevig, de behuizing voelt wat dunnetjes aan en de set-up microfoon is zo licht dat deze gewoon van zijn standaard af valt. Maar goed, de prijs is er ook naar.

Sommigen zullen de front HDMI en USB inputs missen, maar je krijgt wel een volledige netwerk via Ethernet, 6 HDMI inputs, multi-room mogelijkheden, all-input upscaling naar 1080p en natuurlijk de ondersteuning voor de nieuwste HD surround formaten. Deset-up van de NR807 is zeer gemakkelijk en de netwerk verbinding is in no-time opgezet. Er zitten geen vervelende en onvindbare menu’s verstopt in de interface en handmatig kun je alles zeer eenvoudig instellen.

Het geluid van de TX-NR807 is overweldigend. Het is ongelooflijk scherp en zeer helder in de hoge tonen, wat sommige receiver met de dubbele prijs jaloers zou maken. Zeker voor films is deze receiver het ideale middelpunt voor je home cinema systeem. Wanneer je gebruik maakt van de Audyssey EQ set-up wordt het geluid automatisch voor je aangepast aan de omgeving. Door de overweldigende kracht van het geluid zul je wellicht halverwege een film 5 minuten rust moeten nemen om even bij te komen. Zeker ook omdat de bass toch het zwakste punt is van deze receiver. Volgens Techradar is deze niet erg accuraat en zit er een vervelende toon in de lagere zones. Dit kan de stemmen in een film soms wat raar en nasaal laten klinken. Maar, alles bij elkaar genomen presteer de NR807 nog steeds beter dan dat zijn prijs doet vermoeden. De entertainment waarde ligt zeer hoog.

Qua video doet de scaler, welke al je bronmateriaal naar een 1080p resolutie brengt, zeer goed werk. Volgens Techradar is het zelfs een van de betere in deze prijscategorie. Deze receiver is de all-in-one oplossing voor het upgraden van je complete DVD collectie.

Onkyo’s TX-NR807 is zeker geen high-end receiver wanneer het aankomt op de subtiliteit van home cinema geluid, maar als je ervan houdt dat je films overweldigend klinken met een hoop power dan past deze receiver precies in je systeem.
Neem hierbij de geweldige surround sound mogelijkheden met bijvoorbeeld THX, fantastische DVD upscaling, grootste netwerk mogelijkheden, een prijs van 900 euro en we kunnen zeggen dat Onkyo weer een eerste klas deal op de markt gebracht heeft.

Bekijk de complete review hier

Reacties (0)