Onkyo onthult instapmodellen AV receivers voor 2012

13 februari 2012 3 Minuten 4 Reacties
Onkyo-2012

Onkyo heeft vandaag een groot deel van de 2012 AV receiver line-up onthuld. Er worden dit jaar in ieder geval vier modellen gelanceerd die behoren tot de zogenaamde instapcategorie. Volgens de fabrikant moeten alle vier de receiver superieure audiokwaliteit combineren met een perfecte prijs/kwaliteit verhouding en de nieuwste technieken en features.

In de nieuwe line-up vinden we de 5.1-kanaals TX-SR313 home cinema receiver, de 5.1-kanaals TX-NR414 home cinema receiver met netwerk mogelijkheden, de 7.2-kanaals TX-NR515 home cinema receiver met netwerk mogelijkheden, en de 7.2-kanaals TX-NR616 home cinema receiver met netwerk mogelijkheden en THX Select2 Plus certificering.

Onkyo TX-SR313

Dit model beschikt over een vermogen van 100 Watt per kanaal en de WRAT (Wide Range Amplifier Technology) techniek. Deze techniek moet zorgen dat ruis verminderd wordt en de audiokwaliteit op hoog niveau ligt. De receiver beschikt over vijf HDMI poorten met 3D ondersteuning. Ook is er ondersteuning voor de gangbare HD audioformaten, ARC (Audio Return Channel) en krijg je toegang tot een interactief onscreen display. Middels de USB poort kun je muziek afspelen vanaf een iPod/iPhone of USB stick.

Onkyo TX-NR414

Dit model beschikt over draadloze netwerkmogelijkheden en een vermogen van 130 Watt per kanaal. De netwerkmogelijkheden bestaan uit streaming vanaf een PC naar de receiver, toegang tot internet radiostations en ondersteuning voor abonnement diensten als Spotify. Deze receiver beschikt over zes HDMI aansluitingen, één HDMI uitgang met ARC en een USB poort aan de voorzijde. De receiver is ook te bedienen met een applicaties voor de iPhone of een Android smartphone. Ook is het mogelijk muziek vanaf een Android smartphone te streamen naar de receiver.

Advertentie

Een nieuwe techniek die we op deze receiver terugvinden is InstaPrevue. Deze techniek maakt het mogelijk thumbnails op het scherm weer te geven waarin live content getoond wordt van middels HDMI aangesloten apparaten. Op deze manier wordt het schakelen tussen bronnen handiger en gaat het ook een stuk sneller. De Hybrid Standby modus maakt het mogelijk audio en video door de receiver te sturen richting de TV, zonder dat de receiver aanstaat.

Onkyo TX-NR515 en TX-NR616

Deze modellen beschikken naast de hiervoor genoemde technieken ook over MHL ondersteuning. Hiermee is het mogelijk 1080p videomateriaal met maximaal 7.1-kanaals geluid vanaf je smartphone af te spelen op TV. De TX-NR616 heeft het meeste vermogen met 165 Watt per kanaal en is daarnaast voorzien van een THX Select2 certificaat voor een natuurgetrouw en hoogwaardige bioscoopgeluid. De TX-NR515 heeft een vermogen van 130 Watt per kanaal.

Beide receiver zijn voorzien van acht HDMI ingangen en twee uitgangen aan de achterzijde. Middels HDMI is het mogelijk materiaal met een Quad HD resolutie door te sturen wanneer je een Quad HD display hebt. De receivers kunnen HD materiaal ook automatisch omzetten in Quad HD (4K) middels de Qdeo processing technologie. Verder krijg je een extra USB aansluiting voor de weergave van muziek of het aansluiten van een draadloze LAN adapter.

Beide modellen bieden de mogelijkheid een 5.1 set-up uit te breiden met hoogte luidsprekers middels de Dolby Pro Logic IIz techniek. De TX-NR616 krijgt daarbij nog de Audyssey DSX techniek voor extra breedte kanalen. De TX-NR515 biedt Powered Zone 2 ondersteuning, terwijl de TX-NR616 beschikt over Powered Zone 2 en een Zone 3 line-out.

De TX-NR313, TX-NR414 en de TX-NR515 moeten in maart verschijnen voor een adviesprijs van respectievelijk 299 dollar, 499 dollar en 599 dollar. Het TX-NR616-model verschijnt een maand later voor een prijs van 699 dollar.

Reacties (4)