Onkyo komt met HT-S5405 en HT-S3405 home cinema sets

10 februari 2011 3 Minuten 0 Reacties
Onkyo-HT-S5405-homecinema

Onkyo heeft vandaag twee nieuwe home cinema sets onthult met receiver en speakers. De 2011 home cinema line-up zal bestaan uit de vlaggenschip 5.1 kanaals HT-S5405 set (hierboven afgebeeld) en de HT-S3405 budget set. Volgens Onkyo zijn beide systemen ontwikkeld om het meeste te halen uit de muziek, film en game content van vandaag.

De receivers in deze home cinema sets bevatten de meest nieuw features wat HDMI betreft. Zo is er 3D, HD audio (Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio) en Audio Return Channel (ARC) ondersteuning. Naast vier HDMI inputs en een output bevat elke receiver een uitgebreide selectie aan digitale en analoge AV inputs om meerdere apparaten aan te sluiten.

Het versterker gedeelte in de receiver maakt gebruik van massieve transformatoren, hoogwaardige volume circuits en PLL jitter-cleaning technologie om de nauwkeurigheid van het signaal te waarborgen. Andere features zijn de hoogwaardige TI Burr-Brown audio DACs (Digitaal-analoog-converter), een nieuwe Advanced Music Optimiser om de kwaliteit van gecomprimeerd materiaal te verbeteren, en een gebruiksvriendelijk on-screen menu voor het aanpassen van de instellingen. Elke receiver maakt ook gebruik van Audyssey Dynamic EQ en Audyssey Dynamic Volume. twee volume en equalizer technologieën die ervoor zorgen dat gebruikers nog beter van audio kunnen genieten.

Onkyo HT-S5405 home cinema systeem

Het HT-S5405 home cinema systeem bevat de meest uitgebreide feature lijst. Zo maakt de set gebruik van Onkyo’s eigen Universal Port. Hiermee kan via één kabel een ander Onkyo product gemakkelijk aangesloten worden, zoals een DAB tuner. Daarnaast bevat de HT-S5405 ook hoogwaardige audio DACs voor een betere audio kwaliteit.

Op het front paneel van de HT-S5405 is een USB poort geplaatst voor een directe digitale verbinding met een iPod/iPhone. Ook kun je MP3, WMA, AAC en FLAC bestanden via een USB stick afspelen. Andere highlights zijn onder meer een actieve subwoofer (en subwoofer pre-out) en Audyssey 2EQ, waarmee het geluid optimaal ingesteld kan worden voor jouw manier van luisteren. Het luidsprekers systeem dat bij de HT-S5404 geleverd wordt bestaat uit vijf compacte luidsprekers en een actieve subwoofer in een hoogglans afwerking.

 • 5.1 receiver/luidspreker set
 • 100 Watt vermogen per kanaal
 • 3D video ondersteuning
 • Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio decoding
 • HDMI met 3D/Audio Return Channel compatibiliteit
 • Vier HDMI inputs
 • Een HDMI output
 • Burr-Brown audio DACs
 • Advanced Music Optimizer voor gecomprimeerde audio
 • Audyssey Dynamic EQ
 • Audyssey Dynamic Volume
 • Audyssey 2EQ
 • Onkyo Universal port
 • USB poort aan de voorzijde
 • MP3, WMA, AAC en FLAC playback vanaf USB apparaten
 • Actieve subwoofer en subwoofer pre-out

Onkyo HT-S3405 home cinema systeem

De meer betaalbare home cinema oplossing van Onkyo is de HT-S3405 (hierboven afgebeeld). De receiver uit dit systeem verschilt met de HT-S5405 door het ontbreken van de USB poort aan de voorzijde, de subwoofer pre-out aansluiting, en Audyssey 2EQ. Het vermogen is exact hetzelfde. Ook de HT-S3405 bestaat uit een receiver, vijf luidsprekers en een subwoofer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

K Kasper

K Kasper
22 februari 2011 om 13:53

Hallo Martijn, allereerst fantastische website; een bron van info! Een vraag over bovenstaand bericht. Ik zit op een zeer beperkt budget voor een home cinema set (heb al een PS3, zoek dus receiver en speakers). Ik probeer, volgens het advies van deze website, de standaard all-in-one systemen te vermijden en voor losse componenten te gaan. Hoe verhoudt dat advies zich met bovenstaande onkyo set volgens jou? Is dit een goede optie op een beperkt budget of is het nog steeds beter om apart een (goedkope) receiver en speakers te nemen?

Hartstikke bedankt!

Inloggen


22 februari 2011 om 15:53

Dank voor je compliment! 🙂
De Onkyo sets kun je zien als een losse componenten systeem voor een lager budget. Onkyo is gespecialiseerd in receivers/versterkers en speakers en hierdoor niet te vergelijken met een alles-in-een systeem van Sony, Samsung e.d. Kortom, het is voor een lager budget zeker een goede keuze.

Inloggen
K Kasper

K Kasper
22 februari 2011 om 17:38

En nogmaals bedankt voor de snelle reactie! Dat is goed nieuws, ik zal dus even goed in de gaten houden wanneer ze in NL in de winkels verschijnen.

Inloggen
Ruben

Ruben
26 februari 2011 om 15:39

Handige site inderdaad en ik ben zeer benieuwd naar de reviews over deze set. Een losse receiver en redelijke satelietsetje zal al snel over de 600 euro gaan dus daarom klinkt dit wel interessant. Maar wat ik me afvraag: zijn er momenteel vergelijkbare HT sets. Waar ik naar op zoek ben is dus een complete set voor rond 400 euro, maar wel met een receiver die meerdere HMDI poorten ondersteunt…

Inloggen


26 februari 2011 om 16:48

Voor dat geld zijn er maar weinig vergelijkbare sets. Ik zou je er zo ook geen kunnen noemen. Je komt dan al snel op een alles-in-een set van Sony of Panasonic, etc. Meerdere HDMI poorten kun je hier helaas niet op vinden.

Inloggen
filip vanden eynde

filip vanden eynde
24 juni 2011 om 17:16

yo, ik heb mij deze homecinema aangeschaft en voor 450 euro

heeft deze ht-s5405 heel vele functies ze

Inloggen
Bert

Bert
06 juli 2011 om 14:43

Hallo,
Ik heb bovenstaande set 5405 voor 399.- bij Saturn in Groningen gezien. Wat ik me afvraag is hoe het geluid voor klassieke muziek is met deze kleine luidsprekers. We hebben nu een sterk verouderde set van Onkyo (+/- 15jr) die wegens nieuwe ontwikkelingen aan vervanging toe is maar technisch nog steeds prima werkt. In de winkel werd de suggestie gegeven mijn huidige B&W luidsprekers ipv frontspeakers te gebruiken. Hoe denken jullie hierover?

Inloggen