Marantz toont SR7012, SR6012 en SR5012 av-receivers

01 juni 2017 2 Minuten 3 Reacties
Marantz-SR6012-1

Marantz heeft tijdens de EDS van Sound United in Malaga de nieuwste av-receivers voor 2017 getoond. Het bedrijf zet zoals verwacht in op Heos-integratie en voorziet de nieuwe receivers van moderne technieken en features.

Marantz SR7012

Het topmodel – al komt er nog een verrassing aan tegen het einde van dit jaar – is de SR7012. Dit is een 9.2-kanaals (11-kanaals verwerking) av-receiver met een vermogen van 200 Watt per kanaal. De receiver beschikt over de Current Feedback-technologie en de vernieuwde HDAM van Marantz.

Het model ondersteunt high dynamic range in de vorm van HDR10, Dolby Vision en HLG. Er zijn acht hdmi-ingangen aanwezig, waarvan één aan de voorzijde. Ook zijn er drie uitgangen; twee voor de main-zone en een voor een extra zone. Natuurlijk is er ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X aanwezig, maar opvallend is dat Auro 3D dit jaar ook vanuit de doos ondersteund zal worden.

Zoals gezegd beschikken alle modellen dit jaar over Heos-integratie, met volledige netwerktoepassingen. Zo kun je binnenshuis muziek naar alle Heos-compatibele apparaten streamen door gebruik te maken van de Heos-app. De receiver ondersteunt de meest populaire streamingdiensten, waaronder Spotify en Tidal, en natuurlijk is ook streaming middels bluetooth of AirPlay mogelijk. Aan boord is ook nog een hoogwaardige 192kHz/32bit DAC en een Phono (MM) input.

Advertentie

Lees ook onze Marantz SR7012 review.

Marantz SR6012

Een stapje lager zien we de SR6012 terug, voorzien van 9 versterkte kanalen met een vermogen van 185 Watt per kanaal en 11.2-kanaals verwerking. Deze receiver moet het doen zonder ondersteuning voor Auro 3D en minder hoogwaardige componenten maar komt voor de rest overeen met de SR7012.

Marantz SR5012

De SR5012 is nog een stapje lager en komt met zeven versterkte kanalen die een vermogen van 180 Watt per kanaal bieden. De receiver beschikt over nagenoeg dezelfde features als de SR6012 maar in een minder strak afgewerkt design en met minder hoogwaardige componenten.

Marantz SR8012?

Zoals gezegd komt er tegen het einde van dit jaar nog een model aan, het echte topmodel. Deze receiver zal 11 kanalen kunnen aansturen en voorzien zijn van de nieuwste technieken op het gebied van surroundaudioweergave. Veel meer kunnen en mogen we op dit moment nog niet over deze receiver zeggen.

Marantz maakt op een later tijdstip alle details en de prijzen van de nieuwe av-receivers bekend.

Reacties (3)