Denon lanceert DHT-S516H en DHT-S716H soundbars met HEOS

27 augustus 2019 2 Minuten 1 Reacties
Denon DHT-S716H

Denon voegt twee nieuwe soundbars aan zijn assortiment toe. De fabrikant komt met de DHT-S516H en DHT-S716H, beiden voorzien van HEOS-ondersteuning.

Daarnaast wordt er een draadloze subwoofer, de DWS-1H, uitgebracht.

Denon DHT-S516H en DHT-S716H

Aan soundbars geen gebrek in de markt maar toch lijkt er nog voldoende ruimte voor nieuwe modellen. Denon brengt dan ook de DHT-S516H en DHT-S716H op de markt, waar de draadloze DSW-1H subwoofer nog aan toegevoegd kan worden. Beide soundbars zijn voorzien van HDMI met ARC, bluetooth, ondersteuning voor hi-res audio, een Klasse D-versterker en verbeterde DPS-processing.

Denon voorziet de DHT-S516H en DHT-S716H van ondersteuning voor DSD (2.8, 5.6 MHz), FLAC, WAV, ALAC (192/24), MP3, WMA en AAC. Hiermee zijn de meeste hi-res audiobestanden zonder problemen af te spelen. Ook HEOS is aanwezig, waardoor de soundbar onderdeel kan uitmaken van je multiroom-opstelling. Dankzij HEOS is het ook mogelijk om muziek te streamen van diensten als Amazon Music, Spotify, Deezer, Tidal en TuneIn. Tot slot is AirPlay 2 aanwezig voor multiroom-audio en heb je de mogelijkheid om een apparaat via de 3.5mm-poort aan te sluiten.

Het bedienen van de soundbars kan middels de afstandsbediening maar het kan ook via spraak. Wanneer je een Amazon Echo of een Google Home-apparaat hebt is het mogelijk spraakcommando’s richting de soundbars te sturen. Beide soundbars kunnen voor de tv gezet worden of aan de muur gehangen worden. Beide soundbars bieden ondersteuning voor Dolby Digital, Dolby Digital Plus en DTS. De DHT-S716H voegt daar Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio aan toe. Het duurdere model komt daarnaast met 4K Ultra HD-ondersteuning, HDCP 2.2, en HDR-ondersteuning inclusief Dolby Vision.

De DHT-S516H komt met zijn eigen draadloze subwoofer. De DHT-S716H kan voorzien worden van de DSW-1H draadloze subwoofer. Combineer je dit systeem met de kleinere HEOS-speakers (HEOS 1, 3, 5 of 7) dan kun je een complete 5.1-kanaals opstelling maken. De subwoofer is voorzien van WiFi voor koppeling met de soundbar en beschikt over twee 5.25-inch drivers met Klasse D-versterking.

Prijs en beschikbaarheid

De Denon DHT-S516H kost 699 euro, terwijl de DHT-S716H 899 euro gaat kosten. De DSW-1H subwoofer heeft een prijs van 699 euro meegekregen. De drie nieuwe producten moeten vanaf september te koop zijn.

Lees ook onze Denon DHT-S716H review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Supernova

Supernova
02 februari 2020 om 22:39

Wat is nu het verschil tussen de DHT-S716H en de Heos Bar? Kwa specificaties en looks komen ze met elkaar overeen..

Inloggen