Denon en Marantz lanceren Audyssey MultEQ Editor app voor kalibratie thuisbioscoop

04 april 2017 2 Minuten 1 Reacties
Denon-Audyssey MultEQ Editor-1

Denon en Marantz hebben vandaag de Audyssey MultEQ Editor-app gelanceerd. Hiermee kunnen thuisbioscoop-enthousiastelingen de set-up van het systeem verbeteren en personaliseren voor een optimaal geluid.

Denon en Marantz hebben inmiddels aardig wat av-producten uitgebracht die gebruikmaken van Audyssey MultEQ voor de set-up en kalibratie van het systeem in de gewenste kamer. De Audyssey-technologie detecteert de grootte, het type en de configuratie van de gebruikte speakers en meet bovendien hun weerklank in de kamer om het optimale resultaat te garanderen. Dit bij elke gewenste luidsprekeropstelling.

Met de nieuwe Audyssey MultEQ Editor-app, kun je volgens beide fabrikanten als het ware onder de motorkap kijken om de instellingen van de automatische set-up in te zien en aan te passen. Zo kun je ieder aspect van de configuratie volledig controleren, waardoor het geluid kan worden gepersonaliseerd. Je kunt de prestaties preciezer afstellen, mocht de ruimte tot specifieke problemen leiden, maar ook de geluidservaring aan je persoonlijke voorkeur aanpassen.

Deze app stelt je in staat om:

Advertentie
  • De resultaten van de Audyssey MultEQ speakerdetectie in te zien om de configuratie te controleren en aan te passen en ongebruikelijke speaker set-ups aan te passen.
  • De resultaten voor en na de Audyssey-kalibratie in te zien, zodat mogelijke problemen in de ruimte makkelijk op te sporen zijn. Bovendien kan snel worden gezien welke aanpassingen het systeem maakt.
  • De Audyssey-doelcurve per elk paar kanalen aan de persoonlijke smaak aan te passen.
  • De algehele roll-off van de EQ-frequentie voor elk paar kanalen aan te passen.
  • Tussen twee hoge frequentie roll-off doelcurves te wisselen.
  • De midrangecompositie in of uit te schakelen om het geluid helderder of vloeiender te maken. Misschien dat zelfs een dialoog kan worden verduidelijkt en een rauwe, scherpe soundtrack kan worden verzacht.
  • Kalibratieresultaten op te slaan voor meer gemoedsrust, zodat het systeem meteen opnieuw kan worden geladen voor het geval het ooit gereset moet worden.

De Audyssey MultEQ Editor app is beschikbaar voor iPhones en iPads in de App Store en voor Android devices in de Google Play Store voor 19,99 euro. De app is compatibel met de volgende modellen:

Denon: AVR-X6300H, AVR-X4300H, AVR-X3300W, AVR-X2300W, AVR-X1300W, AVR-S930H, AVR-S730H, AVR-S920W, AVR-S720W. Geselecteerde Denon Netwerk-AV-receivers die in 2017 worden uitgebracht ondersteunen de app ook.

Marantz: AV7703, SR7011, SR6011, SR5011 en NR1607. Alleen compatibel met de hierboven genoemde Marantzmodellen. Geselecteerde Marantz Netwerk-AV-receivers die in 2017 worden uitgebracht ondersteunen de app ook


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

rob

rob
26 augustus 2020 om 15:11

In alle voorbeelden die ik heb gezien, en ook in mijn eigen resultaten, zie ik een dip rond de 2 kHz. Heeft iemand daar een verklaring voor?

Inloggen