CES 2011: Hands-on Samsung Smart TV Hub en TwinView Touch Control review

08 januari 2011 2 Minuten 0 Reacties
samsung-smarthub-2

2011 zal bekend komen te staan als het jaar van de Internet TV's. Hoewel toegang tot het web op TV's niet iets nieuws is, is het maken van een service die werkt voor en niet tegen de consument wel iets nieuws. Samsung's Smart TV lijn is snel gegroeid sinds 2010 en hiermee zijn een aantal interessante verbeteringen op het gebied van internet TV gekomen.

De Samsung Smart Hub (de portal van Samsung Smart TV’s) is drastisch aangepast en is nu echt interessant om te gebruiken voor toegang tot het web via een TV. Het eerste belangrijke verschil is dat alles nu veel makkelijker is om te gebruiken. De Smart Hub heeft verschillende plaatsen voor apps, sociale netwerken en on-demand TV, maar het wordt allemaal samengevoegd met het gebruik van de universele zoek functie.

Dus als je op zoek bent naar een film die je wilt kijken dan zoekt de zoek functie in alle beschikbare video-on-demand diensten, applicaties en web diensten om je een thumbnail lijst te tonen met plaatsen waar je de film kunt krijgen. Je kunt ook in bepaalde diensten zoeken met een keyword. Dus als je informatie over sport wilt hebben en dit keyword gebruikt krijg je alle Twitter content, Facebook pagina’s, YouTube video’s, etc die met dit keyword te maken hebben. de zoek functie werkt erg goed en verbindt de hele dienst goed. Combineer dit met volledige web toegang en de Hub is een goede portal voor een gecontroleerde web ervaring op een TV.

Een andere nieuwe feature is de picture-in-picture functie. Hiermee kun je je Twitter account of je Facebook pagina bekijken terwijl je naar het TV programma kijkt. Dit is een zeer welkome nieuwigheid voor mensen die hun TV kijk ervaring een sociale gebeurtenis willen maken. Wanneer de Twitter feed over de TV content gelegd wordt kun je veel dingen tegelijkertijd bijhouden op hetzelfde scherm.

Al deze functionaliteiten zouden niet compleet zonder een apparaat om ze te kunnen bedienen natuurlijk. Dit is waar de TwinView Touch Control afstandsbediening om de hoek komt kijken, compleet met een 3 inch scherm en barstend van de functionaliteit. De afstandsbediening kan toegang geven tot het web en kan wat er op TV te zien is op het 3 inch scherm weergeven, zelfs terwijl je een ander kanaal bekijkt op het grote scherm. De afstandsbediening heeft alle functionaliteiten van een Personal Media Player, ziet er uit als een smartphone en is een mooie toevoeging voor de Samsung TV line-up.

Samsung doet dus goede zaken met zijn eigen Smart TV en de dienst lijkt een zekere rivaal te worden voor Google TV. Zodra Samsung betaalde en gratis apps gaat aanbieden zal Smart TV een sterke speler worden in de groeiende on-demand markt. De Samsung Smart Hub is beschikbaar op de hogere series uit de TV line-up voor 2011.

Bekijk de Samsung TV line-up voor 2011

Lees meer over Samsung’s Smart TV

Reacties (0)