Review: LG OLED65E8PLA (E8-serie) oled tv

26 april 2018 + 10 minuten 23 Reacties
LG-E8

Vorig jaar zagen we voor het eerst tv-toestellen van andere fabrikanten die gebruik maakten van LG’s OLED-panelen. En het succes van OLED in de premium-markt lijkt gestaag te groeien. LG wil zich echter blijven profileren als de marktleider voor OLED, en steekt daarom een tandje bij in de nieuwe 2018-modellen. We testen de OLED65E8PLA (E8-serie) oled tv, met zijn nieuwe beeldprocessor, autokalibratie, en een slimmer WebOS.

LG OLED65E8PLA – specificaties

 • Wat: Ultra HD oled-tv
 • Schermformaat: 65 inch (165 cm), vlak
 • Aansluitingen: 4x HDMI (1x ARC 4x v2.0a), 1x optisch digitaal uit, 3x USB, 1x hoofdtelefoon, 2x antenne, Bluetooth
 • Extra’s: HDR10, HLG, Dolby Vision, HFR, WiFi (802.11ac) ingebouwd, WebOS 3.5, USB/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot, Autokalibratie
 • Afmetingen: 1.449 x 910 x 222 mm (incl. voet)
 • Gewicht: 29,9 kg (incl. voet)
 • Verbruik: 150 / 0,3 watt (Energielabel A)
 • Adviesprijs: 4.999 euro

Een compleet overzicht van alle modellen die LG in 2018 op de markt bracht, vind je in de 2018 LG tv line-up. Hier vind je ook de complete specificaties per model.

LG OLED65E8PLA – design

Design is in het premium segment een belangrijk gegeven. Een 65 inch toestel is indrukwekkend groot, en we willen graag dat het als design-object in de woonkamer staat, en niet als een lompe kolos. LG gebruikt op de E8-reeks nog steeds het Picture-on-glass design, maar alhoewel er veel gelijkenissen zijn met model van vorig jaar, zijn er ook opvallende verschillen. Het scherm is bevestigd op een glasplaat, maar die steekt slechts een millimeter voorbij het scherm. Ook de voet herinnert aan vorig jaar, een centrale aluminium voetplaat die licht naar voor helt.

Het bevestigingsmechanisme is echter sterk veranderd. De glasplaat loopt door tot op je tv-meubel, en lijkt de voet als het ware doormidden te snijden. Tijdens het monteren vroegen we ons even af of dit wel juist is, want de voet grijpt dus echt maar over een kleine 60 centimeter breedte en 3 cm hoogte het glas vast. Daarmee torst hij het volledige scherm. Dat ziet er werkelijk fantastisch uit, maar wie bovenaan even aan de televisie grijpt kan het scherm gemakkelijk aan het wiebelen brengen.

Aansluitingen

Het toestel is uitgerust met vier HDMI-aansluitingen, waarvan drie aan de zijkant en een aan de achterkant. Ze zijn allemaal klaar voor Ultra HD HDR. Aan de zijkant vinden we verder een USB-aansluitingen, en achteraan twee extra USB-aansluitingen, de hoofdtelefoonuitgang, optisch digitale uitgang, netwerkaansluiting en antenne-aansluitingen. Alle aansluitingen achteraan wijzen naar de achterwand, dus dat is een aandachtspunt als je voor wandmontage kiest.

De hoofdtelefoonaansluiting staat vrij diep achter het toestel en is dus lastig te bereiken. Je kunt eventueel een verloopkabel aansluiten en die binnen handbereik leggen, of je kunt een Bluetooth hoofdtelefoon gebruiken.

LG OLED65E8PLA – gebruiksgemak

De installatie verloopt snel en eenvoudig. Het valt ons tegenwoordig enorm op hoeveel toestemmingen je moet geven voor aanbevelingen, stemcommando’s, smart tv-gebruik en algemene voorwaarden. Dat is zo bij alle fabrikanten overigens, en dus zeker niet enkel bij LG. Maar we wijzen er op dat wie niet graag gegevens deelt, zijn aandacht moet houden bij de installatie en aandachtig de vragen moet lezen.

De menu’s bereik je nog steeds in twee stappen. Een druk op de knop voor instellingen brengt je naar het Quick Menu waar je onder andere snel de beeld- en geluidsmode kunt aanpassen. Vandaar ga je naar de algemene instellingen, waar je alle instellingen vindt. Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkel een paar kleine, organisatorische veranderingen.

Afstandsbediening

De Magic Remote is een belangrijk onderdeel van het gebruiksgemak van WebOS. Je richt hem gewoon op het scherm, en beweegt de cursor door de remote te bewegen. Je wijst als het ware zaken aan op het scherm. Waar de E7 vorig jaar nog een iets luxueuzere versie kreeg, is nu de volledige line-up voorzien van de standaard Magic Remote. Dat is een prima beslissing, want de remote ligt goed in de hand, en hij is voorzien van voldoende toetsen om ook zonder de aanwijsfunctie perfect te functioneren.

Er zijn twee specifieke toetsen voor Netflix en Amazon Video. Via de ingebouwde microfoon kan je niet alleen zoekopdrachten inspreken voor YouTube of het hele web, maar kan je ook allerlei tv-functies activeren. LG hoopt overigens tegen de zomer een softwarerelease beschikbaar te maken waardoor je de remote ook zou kunnen gebruiken om je settopbox voor digitale tv te bedienen.

LG OLED65E8PLA – features

Smart tv-platform

WebOS, het smart tv-systeem van LG is ondertussen aan versie 3.5 toe. De speelse maar erg handige interface blijft een van onze favorieten. In dagelijks gebruik vind je alles op het Home -scherm terug, dat de vorm neemt van een lint onderaan het scherm met iconen voor alle bronnen op het toestel, van live tv, tot externe ingangen en internet toepassingen.

De belangrijkste verschillen inde interface zijn cosmetisch, zo staat de Search functie nu ook op het Home scherm en kreeg de content store een nieuwe layout.

Smart functies

De belangrijkste nieuwe functie is de toevoeging van ThinQ AI. Dat is een gevorderde manier van stemcontrole die een hele reeks slimme spraakcommando’s herkent. Bovendien kan je Google Home of Amazon Echo koppelen aan de LG tv zodat je zelfs spraakcommando’s kan ingeven zonder de remote. Die koppeling is momenteel nog niet beschikbaar in België en Nederland.

Een belangrijker probleem is dat ThinQ AI nog geen Nederlands spreekt. Wanneer Nederlands er aan komt, kon LG ons niet vertellen. Wie dat wenst kan zich behelpen met Engels, Frans, Duits of Spaans. Daarvoor moet je niet alleen de stemherkenning in de gewenste taal instellen, maar ook de de menu’s naar dezelfde taal schakelen. Commando’s om de tv te bedienen kan je altijd gebruiken (zoals volume en channel of switch to game mode). Maar om de echte slimme dingen te gebruiken die ook beroep doen op de programmagids (zoals ‘watch Friends’, zie ons artikel voor een uitgebreid overzicht) moet je uiteraard kijken via de ingebouwde tuners, en met behulp van een CI+ kaart. Bovendien dien je je locatie te veranderen naar bijvoorbeeld UK, en dien je een postcode in te geven. Zelfs dan werkt het nog niet volledig, vermoedelijk omdat de ingestelde kanalen niet overeenkomen met wat de tv verwacht. Voor volledige functionaliteit zit er dan ook weinig anders op dan te wachten tot Nederlands ondersteund is.

De mediaspeler speelt alle bekende muziekformaten, inclusief ALAC en FLAC. Ook voor video is hij bijzonder veelzijdig, daar speelt hij al onze testformaten, zowel in SDR als HDR en met alle ondertitels.

LG OLED65E8PLA – Beeldkwaliteit

De 2018 modellen van LG zijn uitgerust met een nieuw OLED-paneel, maar LG liet weten dat er geen wezenlijke verschillen zijn met het paneel van vorig jaar. De toestellen maken gebruik van een nieuwe beeldprocessor de Alpha9, het is dus op dat vlak dat we de belangrijkste verbeteringen verwachten. Net als vorig jaar gebruiken alle 2018-modellen hetzelfde paneel en dezelfde processor (met uitzondering van de B8-reeks die de Alpha7 processor gebruikt). Enkel voor design en geluid zijn er verschillen.

Belangrijkste instellingen

In ons artikel over het professioneel kalibreren van een tv lees je alles over de mogelijkheden om met een professional tot de beste beeldinstellingen te komen. Wil je zelf aan de slag gaan, neem dan onze home cinema informatiegids door. Hier vind je een uitleg over de belangrijkste beeldinstellingen en tips voor het instellen van je tv. Met de basisinstellingen zijn we tot onderstaande settings gekomen voor deze tv.

AlgemeenGeavanceerde bedieningBeeld Opties
Beeldmodus: Bioscoop
Instellind beeldverhouding: Origineel
Energiebesparing: Uit
OLED Lampje: 80
Helderheid: 50
Contrast: 85
Scherpte: 10
Kleur: 50
Tint: 0
Dynamisch Contrast: Uit
Superresolutie: Laag
Kleurbereik: Auto
Kleurenfilter: Uit
Gamma: 2.2 / BT.1886
Witbalans: Warm2
Ruisonderdrukking: Laag*
MPEG ruisonderdrukking: Laag*
Zwartniveau: Automatisch
Echte Bioscoop: Aan
Motion Eye Care: Uit
TruMotion: Helder (of aangepast)

Uitleg belangrijkste instellingen;

 • De Bioscoop instelling levert de beste start. De ISF-presets zijn een alternatief voor wie dag en nacht-versies wenst.
 • Het effect van Superresolution is erg beperkt. Je kunt het veilig geactiveerd laten.
 • Ruisonderdrukking en MPEG ruisonderdrukking activeer je best als je start van een slechte bron (oude dvd’s of lage kwaliteit YouTube). Vooral MPEG ruisonderdrukking laat je best op Laag laten staan omdat het ook kleurbanden wegwerkt.
 • TruMotion: Helder gaf de beste resultaten. Zet het niet uit, dan verlies je te veel detail. Wie een persoonlijke instelling kiest, kan deblur tussen 8 en 10 zetten, en dejudder tussen 7 en 9.

Algemene beeldeigenschappen en beeldverwerking

Met de nieuwe Alpha9 processor wilt LG tonen dat het op vlak van beeldverwerking mee aan de kop van het peloton loopt. Wie meer info wilt over de verschillende features die in de Alpha9 zitten, verwijzen we naar ons artikel over onze trip naar Madrid waar al die nieuwigheden aan bod kwamen.

LG kon vorig jaar al bogen op uitstekende beeldverwerking, en dat vormt een prima basis voor de verbeteringen van dit jaar. Erg goede deinterlacing maakt dat je zelden of nooit nog gekartelde randen of moiré-effecten ziet. De ruisonderdrukking werd verbeterd. Vooral de MPEG ruisonderdrukking, die typisch enkel blokvorming tegen gaat, werkt nu ook specifiek op die hinderlijke kleurbanden die je soms ziet in erg zachte gradiënten. We raden daarom aan om die instelling minstens in de laag stand te activeren. In die stand werk je al wel wat weg, maar echt hinderlijke effecten vereisen een hogere instelling. In dat geval vonden we het beeld dan soms weer iets te zacht en ontdaan van structuur. Experimenteer dus wat met wat je aanvaardbaar vindt.

De upscaling van oudere content is uitstekend, maar met DVD-inhoud merken we opnieuw dat het resultaat soms wat zacht is. Zodra je Full HD-content gebruikt is het resultaat wel uitstekend, met prima scherpte en detail, al mag je de scherpte regeling echt niet boven de 15-20 zetten om een ‘te scherpe’ look te vermijden.

De bewegingsscherpte is uitstekend, maar zit nog steeds op het typisch niveau van OLED, en verbergt dus het allerfijnste detail. Dit jaar heeft LG wel een soort van Black Frame Insertion voorzien (onder de gebruikers-instelling van TruMotion vind je de instelling Motion Pro). Die levert echt maar zeer minimale meerwaarde en we zien het beeld soms duidelijk flikkeren. Je kunt het overwegen voor Sport, maar we raden aan om het uit te laten. De ‘Helder’ stand is de beste keuze voor wie een hekel heeft aan te vloeiende beelden. Maar de ‘Vloeiend’ stand is, zoals we al in demo zagen, gevoelig verbeterd. Er is beduidend minder halo zichtbaar rond voorwerpen die bewegen tegen een complexe achtergrond. Wie graag de stotter elimineert uit pan-beelden kan gerust deze instelling gebruiken.

De SDR-kalibratie van deze LG in de Bioscoop mode is, net zoals vorig jaar, van referentie-niveau. Zo uit de doos zou deze tv een plaatsje kunnen nemen in de filmstudio. De grijsschaal is perfect neutraal, kleurbereik en kleurweergave zijn perfect. De gammawaarde van 2,2 is een goede keuze voor allround gebruik. Wie bij verduistering kijkt om voor het echte cinema effect te gaan kan de gammawaarde aanpassen naar BT.1886 voor iets meer accent op donkere weergave. De E8 toont ook zeer goed alle zwartdetail, dat was bij eerdere generaties wel eens een probleem.

HDR

Brede ondersteuning voor HDR blijft een troef op de LG OLED-tv’s. Net zoals vorig jaar is HDR10, HLG en Dolby Vision voorzien. LG ondersteunt ook Technicolor HDR maar vermits we van dat formaat nog over geen enkele content gehoord hebben, is dat voorlopig minder belangrijk. Over HDR10+ kon LG ons nog niets zeggen, maar vermits dat het geprefereerde formaat is van Samsung zou het ons niet verbazen als dat formaat blijft ontbreken.

Voor HDR10 en HLG voorziet LG een eigen vorm van dynamische tonemapping, waarmee het het gebruik van dynamische metadata nabootst. Je kan dit activeren met behulp van ‘Dynamic Tone Mapping’. Het resultaat is dat bepaalde delen van het beeld iets helderder worden, maar vooral in de highlights merk je dat er met dynamische tonemapping veel meer lichtdetail zichtbaar is. In de onderstaande foto is dat duidelijk merkbaar in de centrale wolkenkop.

Aan de basisprestaties is weinig veranderd. Het scherm levert een piekluminantie van ongeveer 750 nits. Die kan na verloop van tijd oplopen tot ongeveer 810 nits. Op een volledig wit scherm licht het maximum omstreeks 147 nits. Kleurbereik klokte af op zeer bekende waardes: ongeveer 97% DCI-P3 en 71% Rec.2020. Kortom, dit paneel lijkt niet substantieel beter te presteren dan het vorige.
De kalibratie is uitstekend, ja, zelfs voorbeeldig. De grijsschaal is mooi neutraal en volgt perfect de vereiste helderheidscurve, en toont netjes alle witdetail. De resultaten tonen duidelijk dat LG’s nieuwe chip een precieze kalibratie toelaat. HDR beelden zijn dan ook om van te smullen op deze televisie.

Wie zijn bestaande content een HDR-look wil geven kiest in de beeldinstellingen voor de preset HDR-effect. Met drie verschillende sterktes kan je zelf de impact bepalen. We zijn nog altijd niet overtuigd van het resultaat, de kleurtemperatuur wordt iets te koel, en de kleuren wat te intens.

Reflecties en kijkhoeken

OLED-schermen hebben een uitstekende kijkhoek, zodat ook wie niet erecht voor het beeld zit kan genieten van het uitstekende contrast en kleuren. De LG weert reflecties goed, maar aandacht voor de juiste verlichting blijft vereist.

Gaming

In de bioscoop-mode meten we een lag van 100 ms, vrij hoog, zelfs voor een casual gamer. In de game-mode zakt de lag naar 21,4 ms wat een uitstekend resultaat is. Ook in HDR-mode zien we die twee resultaten. Het scherm is een degelijke keuze voor gamers.

LG OLED65E8PLA – Audiokwaliteit

Waar de E7 uitgerust was met een duidelijk zichtbare soundbar, is die bij de E8 discreet weggewerkt in het design. Net onder het scherm zit een rand van ongeveer drie centimeter geperforeerd zwart metaal, waarachter de verschillende drivers zitten. Het geluidssysteem levert 60 Watt muziekvermogen en een 4.2 configuratie. De LG ondersteunt bovendien Dolby Atmos. Dat smalle frame levert verrassend genoeg een heel potig geluid van prima kwaliteit. Er is meer dan voldoende volume, en de klank is vol met flink wat bas. Laat je het volume te hoog klimmen dan klinkt de bas wel een beetje rommelig. We raden aan om Adaptive Sound Control uit te laten staan en zelf een gepaste audiomode te kiezen. Dolby Atmos mag je geactiveerd laten, al mag je van gewone muziek of film geen echt Atmos resultaat verwachten. Lever je een Atmos soundtrack aan, dan slaagt de E8 er toch in om een licht surround gevoel te creëren. Wie de klank wil optimaliseren kan met behulp van ‘One Touch Sound Tuning’ en de Magic remote de klank aanpassen aan de akoestiek van de ruimte, dat is zeker het uitproberen waard.

Review-apparatuur

Voor de lag-meting gebruiken we een Leo Bodnar Display lag meter. Voor alle andere metingen vertrouwen we op een Spectracal C6 HDR2000 Colorimeter, Xrite i1 Pro spectrophotometer, een VideoForge Pro patroongenerator, en de Spectracal Calman for Business software. Om eventuele HDR-problemen te analyseren gebruiken we een HDFury Vertex.

LG OLED65E8PLA – Conclusie

De LG E8-reeks is er voor wie OLED beeldkwaliteit wil combineren met een knap design en goed geluid. Onze belangrijkste klacht is dat ThinQ AI, de uitgebreide stemcontrole en grote vernieuwing van LG dit jaar, nog niet beschikbaar is in het Nederlands. Er is ook geen datum in het vooruitzicht waarop dat zal veranderen. Het design ziet er fantastisch uit, maar hou kinderhanden weg van dit scherm, het wiebelt makkelijk. De prijs is navenant, niet uitzonderlijk voor een topmodel, maar het blijft uiteraard duur. Je krijgt echter dezelfde beeldkwaliteit bij de C8 die toch flink goedkoper is.

De OLED65E8PLA zet wel een fantastische prestatie neer op beeldvlak. De beeldkwaliteit is uitmuntend, zelfs van referentieniveau, zowel voor SDR als HDR. Uitstekend schaduwdetail, ongelooflijk contrast en ruim voldoende helderheid en kleur voor schitterende HDR-beelden. De nieuwe beeldverwerking werkt een paar vroegere zwakke punten weg, zoals contouring en overmatige halo’s bij Trumotion. Het geluid is aantrekkelijk en krachtig, ook al zijn de speakers nauwelijks zichtbaar. De E8 is een plezier voor filmfans, sportliefhebbers en gamers.

9.5

Beoordeling

Pluspunten
 • Beeldverwerking
 • Kleurweergave
 • Contrast, zwartwaarde
 • Ruime HDR-ondersteuning

Minpunten
 • ThinQ AI nog niet bruikbaar in Nederlands

 • Scherm kan makkelijk wiebelen
 • Prijs


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (15)

Wim

Wim
26 april 2018 om 11:02

Beste Eric,

Hartelijk dank voor je uitgebreide test.
Graag zou ik je mening willen weten over hetgeen wat ik over de LG 8 serie heb gelezen.

* Sport uitzendingen op de LG zijn uitstekend mede door de nieuwe processor.
* Chroma subsampling is niet perfect.

Inloggen
dominic

dominic
29 april 2018 om 23:53

Leuk hoor. Maar waarom lees ik hier niks over image retention? Hoe zit het ermee als je een paar uur gamed met statische huds in beeld zoals een fifa 18 met een scorebalk. Als je alle beveiligingen hebt ingeschakeld hoef je hier niet bang voor te zijn?

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
30 april 2018 om 09:13

Sport is inderdaad duidelijk verbeterd.
Over Chroma subsampling kan ik geen uitspraak doen. Geen overduidelijke problemen gezien, maar ik test er ook niet erg uitgebreid voor.

Inloggen
Daan

Daan
26 april 2018 om 11:55

Ik ben vooral benieuwd of de verschillen tov de 2017 het prijsverschil rechtvaardigen?

Inloggen
Dennis

Dennis
26 april 2018 om 16:06

Ik ben ook zeer benieuwd naar het beeldkwaliteit verschil met de oled 7 lijn. Dan ga ik voor de c7 of c8

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
30 april 2018 om 09:01

Dat is moeilijk te zeggen, vanwege de erg schommelende prijzen en acties zoals cashbacks. Voor 100 euro verschil op de 55 inch zou ik onmiddellijk de C8 nemen, voor 500 euro wordt het toch al eens nadenken.

Inloggen
Frans

Frans
26 april 2018 om 16:38

Goed uitleg overvvdeze tv hier boven. Waar ik wel is aan erger op tweakersnet met de reacties over OLED ze praten elkaar daar na over ja OLED branden in ja als je hem gaat gebruiken voor computerwerk en zwaar gamen daar zijn ze dus niet voor de OLED tv je kijkt er film op series of gewoon tv op en dan brandt er niks in.
Ik heb ook een oled niks mis mee mooiste beeld dat je kunt hebben.
Dus op die site moeten de zogenaamde techneuters is een toontje lager zingen over OLED.
Top tv en dat blijft het.

Inloggen
dominic

dominic
30 april 2018 om 00:03

is toch ook onzin. kan toch gewoon je ps4 pro erop aansluiten. als je burn in beveiliging hebt aanstaan op de oled en gewoon het normaal gebruikt. dus niet elke dag 20 uur een game met statische huds speelt is het geen probleem lijkt mij?;-) Paar uur gamen per dag moet kunnen. Genoeg afwisselen ook, met films, voetbal wedstrijden etc?

Inloggen
Luc Greets

Luc Greets
01 mei 2018 om 23:58

Hoe komt het dat jullie in de recensies over OLED-panelen van TV fabrikanten nooit spreken over image retention en mogelijke image burn-in?
Neem maar eens een voorbeeld van Rtings.com, die mannen doen het wel.

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
05 mei 2018 om 17:28

Helaas, voor een opstelling zoals rtings heb je een groot budget nodig, en heel veel plaats.
Ik zal in volgende reviews een kader over burn-in toevoegen.

Inloggen
Marcel Hansen

Marcel Hansen
09 mei 2018 om 16:16

Zag de zeer uitgebreide test van de LG oled 65E8PLA. Perfect ! Ik mag aannemen dat deze test ook geldt voor de 55C8PLA versie van LG ?

Ik heb een vraag. Normaliter ben ik bij LG niet erg enthousiast over de Bioscoop instelling. Mijns inziens oogt het beeld vaak te “geel-achtig”

Nu zag ik dat ook de HDR instelling heeft getest. Meestal vindt ik dit de beste optie ! Hoe zou u onderstaande instellingen hanteren op HDR modus:

Oled lampje:
Helderheid:
Contrast:
Scherpte:
Kleur:
Tint:

Zag dat jullie TruMotion op Helder zetten. Voorheen hoorde je vaak dat i.v.m. snelle beelden “vloeiend” werd gehanteerd. Hoe staan jullie daar tegenover ?

Met vriendelijke groet,

Marcel Hansen
Bootslot 12
1132 RM VOLENDAM

Inloggen
Ludo

Ludo
18 mei 2018 om 20:45

Ik ben vandaag gaan kijken naar de nieuwe reeks van LG met de nieuwe processor, doch zoals alle nieuwe toestellen werd er demo afgespeeld. Het zelfde met de Qled en het zelfde
met de oudere reeks lg oled modellen. Ik hoop een dealer te vinden die de toestellen gewoon op ee tv uitzending in HD op dezelfde zender. Ik zou wel eens willen weten of het prijsverschil waard is. Trouwens een handelaar kan spelen met instellingen en zo een verschil opwekken en zo de klant sturen. Ik ga van een 11 jarige plasma naar … van Qled weet ik kan wat ik verwachten want ik heb reeds een 49 inch Ks 8000 Qled in gebruik in solden gekocht zit op 2,5 m van dit scherm. Voor mijn nieuwe 55 inch zal ik op 4,2 meter zitten. Ik ben eens curieus met wat ik naar huis ga komen. Beeldkwaliteit primeert boven het smart gedeelte. Noot : het toestel zal dicht tegen het raam staan langs de zonnekant.
Kan er iemand een voorstel doen (budget rond de 2000 euro)
Met dank Ludo

Inloggen
Gerardus Roels

Gerardus Roels
05 november 2018 om 08:07

TV gaat na verloop tijd uit. Vraagt naar ok of annulatietoets in te drukken.
Welke is de annulatietoets aub.
Mvg,
Gerardus Roels.

Inloggen
Ludo

Ludo
05 november 2018 om 09:47

Komt dit voor na 2 uur te kijken naar dezelfde zender zonder bv het volume aan te passen?
Als dit zo is moet je gewoon even met de volumeknop van je tv eens even spelen, dan weet je tv dat je nog aan het kijken bent. Dit is een stroombesparende functie.
Is dit niet geval even je dealer contacteren.
Groetjes,
Ludo

Inloggen
Hans de Mol

Hans de Mol
18 november 2018 om 20:04

Sinds enige weken bezit ik de LG OLED E8 smart TV.Geweldige ervaring zijnde beeld/geluids kwaliteit.Maar via de Astra 19.2 satelliet is er demo 4K FTA(FREE TO AIR) te ontvangen is de meest beste beeldkwaliteit zowel in de HDR/HLG format,zoals je in je woon-situatie kunt ontvangen,Daarnaast zijn er div 4 K UHD zenders te ontvangen,maar dan is het wel betaalTV.Via een HD-PLUS.de pakket kan ik de Formule 1 in 4 k UHD ontvangen.Zover mij bekend is kan ZIGGO provider 4 k UHD format nog niet aanbieden,gezien de beperkte bandbreedte’s.Als voormalig elektronica-techneut weet ik wel het verschil in de OLED TV tov. QLINK technologie die een beperkte kijkhoek heeft,en dat is een bekend-probleem.Bij de OLED is de kijkhoek 178 graden,zonder kleurverloop.Ik heb deze dure OLED tv gekocht omdat satelliet-ontvangst meer kijk/luister genot geeft.Ziet via:youtube.nl (tik in) 8K 120Hz demo by NHK Japan,wat alleen straks via de glasvezel en de schotel te ontvangen zal zijn.

Inloggen
Hans de Mol

Hans de Mol
19 november 2018 om 15:35

aanvulling: het is wel belangrijk hoe komt dit hoogwaardige 4k UHD signaal je huiskamer binnen in de HDR/HLG beeldoverdracht.De coax-kabel is niet meer van deze tijd,door het skin effect zal er steeds meer signaal-demping optreden,en vooral daardoor het signaal kunnen beperken.Je kunt als kabel-provider steeds meer het signaal een hogere compressie geven,maar daar red je het niet mee,in de nieuwste evolutie signaal-overdracht oa de 8K UHD.De verouderde coax-kabel is over enige tijd te zien bij het Openlucht-museum in Arnhem,zijn een techniek uit het stenen tijd.Ook ben je afhankelijk van de omroepen,de NPO/commerciele TV zenders te investeren in de nieuwste technologische beeld-format.Test het verschil in de 4K UHD format via de Schotel en de kabel/IPTV aanbieders.

Inloggen
Hans de Mol

Hans de Mol
19 november 2018 om 17:56

Voor de schotelbezitters ziet: UHD1 by Astra/HDR Astra 1L (19.2E) Transponder 35 Horizontaal polarisatie Frequentie 1099375 MHZ modulation 8 PSK SR 22000 Fec 5/6 en via Google.nl (tik in) ULTRA HD TV channels(4k) Kingofsat geeft weer de vele 4 k UHD zenders.Via YouTube.nl(tik in)Besuch bei SES Astra in Luxemburg-hier werden die Astra satelliten betreut:geeft mooi weer de geweldige techniek inzake satelliet ontvangst.En daarom heb ik een dure LG OLED smart te gekocht.Om via de schotel te genieten van de div. 4 k UHD zenders.

Inloggen
Jan Hadders

Jan Hadders
22 november 2018 om 12:04

Binnenkort wordt onze Pioneer Kuro PDP-LX5090 plasma tv door de LG OLED65E8 vervangen. Bij de review van deze tv lees ik, zoals bij de meeste nieuwe tv’ s, dat de “bioscoop/cinema” als beginpunt de beste instelling is. In het geval van onze plasma vond ik dit geen prettige instelling. Het beeld miste dan juist scherpte en en lag een onprettige kleurzweem over het beeld. Zeker niet aansprekend. Wij kijken meestal gewoon tv en minder naar BluRay of dvd. Mijn vraag is dus, of bij normaal gebruik ook de “bioscoop” instelling bij de nieuwe OLED wel de juiste is. Of is het een kwestie van uitproberen. Wie kan mij adviseren?

Inloggen
Hans de Mol

Hans de Mol
22 november 2018 om 20:12

Geachte hr.JAN HADDERS:er is alleen HDR ingesteld en verder niets verandert.Hij is wel door een professione elektronica winkel(geen dozenverkopers winkel) thuis afgeleverd en gemonteerd zoals eerder vermeld is.Ik koop alle elektronica-produkten bij de vakhandel.En zal nooit via internet kopen,inzake dat we nooit goedkoper uitzijn.Hierdoor hebben héél veel winkels het afgelegd,oneerljke verkoop.Daardoor hebben héél veel winkel-personeel gebruik moeten maken van ons sociale-vangnet.Wel met zijn alle betalen en is verdisconteerd in ons belasting-systeem.Ook eerste informatie inwinnen over in een elektronica-product en foto’s maken in de vakbekwame winkel-ketens en dan via internet bestellen.Of te wel het eigen ik belang.

Inloggen
Jan Hadders

Jan Hadders
22 november 2018 om 20:22

Onze nieuwe LG tv is ook gekocht bij een plaatselijke, officiele LG dealer. Wij kopen ook dit soort apparatuur nooit via internet. Soms via internet (dozenschuivers) wel veel goedkoper. Als het de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar. De prijs dan wel, maar vermoedelijk apparaat uit grijze circuit. En als het op garantie aankomt, dan is het maar afwachten…..

Inloggen
lotte peckelbeen

lotte peckelbeen
13 januari 2019 om 15:29

Beste
Mss domme vraag maar wij hebben zonet de LG E8 aangekocht en zij komen binnenkort installeren. De standaard kabels zijn te kort en zullen verlengd worden gezien ze een 2m moet overbruggen tot aan onze internet, stroom en digibox. Wat kost me dergelijke aanpassingen? Ga ik beter zelf om HDMI kabel en internet kabel?
En ten tweede stel ik me de vraag of deze remote ook de digibox bediend? (staat achter een kastdeur) Of moeten we nog iets extra voorzien?
Hopende dat u me van dienst kan zijn.
By the way, ik ben geen professional zoals u ziet.
grt

Inloggen
Jan Hadders

Jan Hadders
13 januari 2019 om 20:35

Beste ??
Ik begrijp dat de nieuwe oled door een bedrijf wordt geinstallerd. Vooraf het bedrijf informeren dat de huidige (hdmi, internet e.d.) kabels te kort zullen zijn. Je kunt ook deze kabels in voldoende lengte zelf aanschaffen. Zorg in ieder geval dat jouw hdmi kabel van goede kwaliteit is en 4K uhd hi-speed ondersteund. Ik zelf heb uitstekende ervaring RU-connected hdmi kabels. Zijn ook zeer betaalbaar.
De leverancier kan zorgen dat de LG afstandbediening ook functioneerd op de digibox, hoewel dit niet met alle merken werkt. Wanneer de digibox en eventueel de blu-ray speler in een afgesloten kast is geplaatst (zoals ook bij mij) dan is een Marmitek de oplossing. Het zeer kleine “oog” van de ontvanger wordt op het front van de tv geplaatst (op uiterste linker of rechter plek op luidsprekergedeelte van de tv) en via een klein kabeltje naar het Marmitek verdeelkastje die je plaatst achter de deurtjes bij de digibox (in mijn geval een Ziggo ediabox XL) en blu-ray speler. Vanuit die Marmitek verdeelkastje plak je de bijgeleverde ontvangertjes op de “oogjes” van de digibox en blu-ray speler. Het signaal wordt dan netjes via het op de tv geplaatste “oogje” netjes doorgeleid via de Marmitek naar de digibox en blu-ray speler. Dat werkt uitstekend en het probleem van apparatuur achter gesloten deurtjes is opgelost.

Inloggen
Johan

Johan
25 augustus 2019 om 16:20

Hallo allemaal,

Ik heb ook een Oled65e8 aangeschaft.

Nou heb ik deze aangesloten op mijn Zgemma box, omdat ik de ziggo decoder niet prettig vind.
deze komt alleen niet voor in het menu voor de smart remote. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Ook heb ik geprobeerd mijn Harman/Kardon te selecteren als geluidsbron (BDS 380). Die smart remote ziet dat hij er is, ik selecteer de fabrikant, maar geen van de 6 afstandsbedieningen lijken te werken.

Iemand een oplossing?

Inloggen