Bediening

Welke Smart Home hub kies ik; Wink Hub 2 of Homey?

Beste,

 Mijn naam is Johan, in de loop der jaren hebben mijn vrouw en ik het een en ander aan slimme apparaten verzameld in ons huis. Voor de verwarming gebruiken we Nest, verlichting van Philips Hue, verder hebben we nog zonnepanelen en onze rolgordijnen zijn elektrisch aan te sturen. Daarnaast gebruiken we nog wat sensoren en tussenstekkers. Met name mijn vrouw vindt het vervelend dat ieder apparaat op een andere manier moet worden aangestuurd. Daarom ben ik op zoek naar een geschikte smart home hub om alles makkelijk via één app aan te sturen.

 Na wat research op internet heb ik zelf een selectie gemaakt. De Wink Hub 2 (https://www.wink.com/products/wink-hub-2/) klinkt heel interessant, kan een breed assortiment van apparaten aansturen en qua prijs ook wel aantrekkelijk. Alleen het apparaat is nog niet in Nederland verkrijgbaar en zal vanuit Amerika moeten komen. Hierbij het risico dat mogelijk niet alle populaire Europese smart home apparaten ondersteund worden.

Daarom gaat op dit moment mijn voorkeur uit naar Homey (https://www.athom.com/nl/), een Nederlands product. Kan tevens een breed assortiment van apparaten aansturen en ook  nog eens met elkaar laten samenwerken. De recensies lijken wisselend, maar over het algemeen lijkt het voor onze situatie een goede match.

Om een goede keus te maken ben ik benieuwd naar jullie ervaring. Alle tips zijn van harte welkom!

Groet,

 Johan

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Bart de la Fosse
22 november 2018 om 12:15

We hebben nog te weinig ervaring met de genoemde producten om er heel uitgebreid advies over te geven. Gevoelsmatig zouden we je de Homey adviseren. Een Nederlands product waardoor de support  en ondersteuning voor Europese producten wel eens een stuk beter zou kunnen zijn dan de andere optie.

0