Algemeen

Telenet digirecorder geen radio beluisteren zonder het tv toestel af te zetten?

Vandaag heeft Telenet mijn vast internetverbinding geplaatst samen met de nieuwste digirecorder. Dit toestel heeft geen aneloge uitgangen meer. De tecnnieker heeft mijn  Samsung tv via een optische kabel aangesloten aan mijn Marantz Melody Media MCR603 aangesloten. Nu kan ik geen radio meer spelen zonder dat de tv aanstaat, wat vroeger wel kon via de analoge uitgang op oudere digirecorders. Is daar een oplossing voor? Ik heb mijn marantz verbonden met het internet via een ethernet kabel. Ik krijg 1 zender door gelukkig radio nostalgie. Mijn marantzje is al redelijk oud en ik  heb een paar Kef Q100 luidsprekers aangesloten met een gevoeligheid van 86 db bij 8 ohm. Ik wil meer radiozenders kunnen ontvangen. Hoe kan ik dat oplossen zonder dat het mij kapitalen kost.

Heeft er iemand een idee?

bedankt alvast, Ludo

 

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
11 maart 2020 om 13:27

Je kunt de optische kabel aansluiten op de Marantz ipv de tv. Dan gaat de audio rechtstreeks naar de Marantz. Eventueel de optische uitgang activeren in je decoder. Soms is deze standaard niet actief.

0

Anoniem
11 maart 2020 om 14:00

Geachte Heer,

ik Uw oplossing gebruikt. De installateur van Telenet had gezegd dat ik de tv moest afsluiten en aanzetten via de afstandsbediening van de decoder, doch dan schakel je ook de decoder uit. Nu heb ik mijn tv toestel afgezet met de originele afstandsbediening van de tv. Resultaat de decoder blijft in werking en geeft het radiosignaal door aan mijn Marantz receiver. De nieuwste decoder werkt niet met een display. Als ik straks de tv toestel aanzet moet ik met afstandsbediening van de decoder doen. Deze decoder geeft een duidelijk beter beeld door via de ingebouwde upscaling naar 4K.

Bedank voor Uw oplossing.

Ludo

0