Receivers en versterkers

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe receiver koop?

Mijn receiver is 25 jaar oud en aan vervanging toe. Waar moet ik opletten als ik een nieuwe receiver koop ? Op dit moment heb ik op mijn kamer 2 speakers. Kan ik op een receiver die geschikt is voor 5.1 surround gewoon deze 2 speakers aansluiten ? Ik weet dat ik dan geen surround sound heb …

Of moet ik heb zoeken in receivers die geschikt zijn voor 2 speakers ? Ik hoop dat u mij kunt helpen en advies voor mij heeft.

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Anoniem
24 september 2018 om 16:38

Een stereo receiver is qua klank altijd beter als een surround.

Maar ze worden zeldzaam.

Mijn tip: koop een goede stereoversterker, kies voor een streamer voor radio en streamingsdiensten.

Dan ben je klaar voor de toekomst.

Een hele mooie tip: Een Bluesound Powernode, dat is een NAD versterker met top streaming. Uitstekende versterker met analoge/digital input, usb input en streamingsfuncties.

 

0

Bart de la Fosse
24 september 2018 om 22:33

Je kunt met een surround-receiver ook een prima stereo-opstelling neerzetten. Maar als je er verder niets mee doet, zou ik mijn geld eerder besteden aan een dedicated stereo-versterker. Je betaalt anders voor alle mogelijkheden die je niet gebruikt. Dat kun je dus beter besteden.

Tip: neem een kijkje op ons FWD-kanaal op YouTube. Ik weet zeker dat je er een aantal video's vindt die je veel duidelijkheid geven waar op te letten bij aanschaf. Begin met deze video bijvoorbeeld :)

Ook dit artikel uit ons tips en adviesgedeelte zal je meer duidelijkheid geven.

Veel voorpret gewenst!

0

Jagger69
02 oktober 2018 om 16:44

Allereerst wil ik jullie beide bedanken voor jullie advies.

Het leek mij handig om mij bij fwd.nl in te schrijven. Het is toch wel een handige en informatieve site.

Ik heb inmiddels het artikel uit het tips en adviesgedeelte gelezen en de video's bekeken. Toch denk ik dat ik een surround-receiver wil gaan aanschaffen, omdat er steeds meer 5.1 mixen komen van bijvoorbeeld The Beatles. Het gaat mij dus in eerste instantie om muziek/audio.

Nu heb ik een aantal surround-receivers gevonden, waaronder de Denon AVR-X3500H en de Maranz SR5012 en de Maranz SR5013.

Nu heb ik een vraag : Wat is het verschil tussen de Maranz SR5012 en SR5013 ? Op de site van Maranz is de SR5012 niet meer te vinden.

Of heeft u misschien nog een tip voor mij, een andere receiver of een versterker.

 

0