Digitale tv

TV niet compatible met dolby atmos?

Beste medewerker, tot mijn spijt heb ik ontdekt dat mijn Philips tv 65OLED873 geen dolby atmos ondersteund. Deze staat aangesloten op een Denon AVRX6400. Heb de volgende vraag gesteld aan de leverancier: kan ik de chroomcast ultra aansluiten op mijn tv, die naar zeggen wel (netflix) dolby atmos ondersteund? Hun antwoord is dat het niet uitmaakt omdat je tv ten alle rijden dolby atmos moet ondersteunen en dit dus ook niet gaat werken. Hier zet ik een vraag teken bij. Kunnen jullie mij het juiste antwoord hierop geven? Mocht het dus met de chroomcast ultra niet werken hoe zou ik dan mijn probleem op kunnen lossen zonder binnen een jaar nieuwe tv aan te moeten schaffen?

Alvast heel veel dank voor uw moeite,

 

Vriendelijke groet,

Nico Udo
0655733378
nico@udo.nu

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (7)

Anoniem
04 januari 2019 om 21:33

Sluit gewoon je bluray met dolby atmos aan op je receiver, probleem opgelost.

Of je moet via de tv willen streamen, dan heb je een probleem.

En Philips zal echt niet met een update komen, ze hebben al moeite genoeg om de tv's een beetje fatsoenlijk te laten werken.

0

JurieP
05 januari 2019 om 00:20

Chromecast aansluiten op receiver en netflix via chromecast afspelen als je dan op netflix je ultra abonee hebt zou je bijde (dolby vision /dts+(atmos) op je ultra moeten ontvangen en zou je receiver het dts plus signaal moeten ontvangen

gr juriep

0

nikky
06 januari 2019 om 14:19

Bedankt voor je antwoord! de chroomcast ultra staat dan weer niet bij netflix als ondersteunend apparaat voor dolby atmos. Het blijft allemaal wat vaag.

0

Anoniem
28 februari 2019 om 19:05

heb zelf

0

Anoniem
28 februari 2019 om 19:09

heb zelf een Q led tv Q9F

weet iemand wat de oplossing om dolby atmos of dtsx geluid te krijgen .

Stream vanuit Nvidia tv shield  naar mijn tv

ben aan twijfelen tussen een reciever met losse speakers of een soundbar met dolby atmos of dtsx .

is het mogelijk om dan dolby atmos of dts x geluid te krijgen als ik stream van Nvidia shield naar mijn tv.

graag wat hulp

 

0

Sir oled
28 februari 2019 om 22:10

Beste,

Om Dolby Atmos of Dts-x te verkrijgen heb je het volgende nodig eerst en voor al een receiver of soundbar die deze beide codecs ondersteunt. Nu bij een hedendaagse receiver is dat geen probleem zelfs de instap modellen ondersteunen dat meestal (zie specificaties). Bij soundbars is dat helaas niet het geval enkel bij de hoger geprijsde modellen kan je dit aantreffen. Geen enkele soundbar zal aan het geluid kunnen tippen van een receiver met losse (atmos) speakers in een 5.1.4 of 7.1.2 opstelling . Alleen zal het kostenplaatje bij receiver of soundbar navenant zijn. Atmos soundbar vanaf 1000 euro met matige atmos effecten , receiver mag je minimum het dubbele rekenen met een paar atmos speakers erbij.

Bij receivers is een kabelspaghetti bijna onvermijdelijk en met een soundbar kan je alles redelijk clean houden.

Om met een nvidia shield te werken is het principe bij beiden hetzelfde : aansluiten op een hdmi ingang op de soundbar of receiver , (liefst niet op arc want dat heeft niet altijd atmos of dts-x ondersteuning) en indien een film ,serie, spel die atmos of andere codec ondersteunt is het volop genieten.

Hopelijk ben je geholpen en kan je zoektocht beginnen ,

succes !

0

nikky
02 maart 2019 om 15:07

Heb het opgelost door Apple tv 4K aan te schaffen en deze direct op de Denon aangesloten. Nu wel Dolby Atmos van Netflix. Koste wel weer 199 euries dat dan weer wel....

0