Televisie

TV Pioneer Kuro vervangen?

Dag, ik wil mijn Pioneer Kuro vervangen maar ik zou graag willen weten wat u een goede en vergelijkbare  TV vindt. Toentertijd was de Kuro een topper en wat is dan nu een topper?

 

Graag vernemend,

met vriendelijke groet,

Mw. M. Bezemer

martina@bezemer.me

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (9)

Anoniem
16 januari 2019 om 19:30

Geen, ik had een Fujitsu 50 inch plasma. Toe ik die 12 jaar geleden Samen met mijn verkoper  heb vergeleken met Uw Pioneer Kuro waren ze beide de top. Ik bezit nu een oled en quantum dot lcd tv. Vergeet het led-lcd verhaal en koop een goede oled tv. Oled komt het dichtste in de buurt van een goede plasma, moest ik nu de keuze kunnen maken tussen plasma en oled kocht ik zonder twijfel terug een plasma. Oled is nog in volle ontwikkeling en wordt ieder jaar beter al. Zoals steeds ieder een andere smaak, maar hou er wel rekening mee : oled tv hebben altijd een LG paneel.

veel plezier met uw zoektocht

Ludo

0

Bart de la Fosse
17 januari 2019 om 17:44

Als liefhebber van plasma heb ik onlangs toch de overstap gemaakt naar een oled tv. Er zijn idd nog steeds consumenten die zweren bij plasma, maar persoonlijk heb ik nu ook zeer goede ervaringen met mijn huidige toestel. Vergeet bijvoorbeeld ook niet het smart tv-gedeelte wat nu voor je ter beschikking komt. Er gaat een wereld voor je open ;-)

0

Sir oled
17 januari 2019 om 19:28

Beste,

Ook ik heb de overstap van plasma naar oled gemaakt en nog geen seconde heb ik deze gemist.

De plasma 's van Kuros en de Zt 's ( Pioneer ) waren toen het beste wat er toen te krijgen was en qua bewegingssnelheid nog altijd ongeëvenaard.

Persoonlijk denk ik dat het merk  dichts bij de plasma ervaring zit de Sony A1 oled is.

Voor puur filmplezier wat kleur efficiency betreft is de Panasonic Z950 de iets betere en een goeie all rounder is de LG c8.

Persoonlijke smaken zijn altijd verschillende qua design , merktrouw enz .. maar beklagen zul je het zeker niet.

Veel plezier met je keuze !

 

0

Audiofreak1
17 januari 2019 om 20:32

Ik zie overdreven veel uitval bij de Sony Oled tv’s. Veel panelproblemen, inbranden, strepen, waas. Panasonic zelden en bij LG valt het ook mee. Ook een Loewe doet het erg goed.

0

Anoniem
18 januari 2019 om 10:21

Nog steeds eigenaar van een Pioneer Kuro. Mijn zoon heeft een LG Oled dure versie gekocht , ik vind die niet superieur . Het beeld van de Pioneer blijft de meest natuurlijke kleuren weergave hebben , geen geforceerd kontrast en kleurenweergave  en contourscherpte zoals bij de LG. De LG heeft ook een lichte roodzweem die er , met de beschikbare settings niet uit te krijgen is. Ik zou de energieslurpende Pioneer ook wel willen vervangen maar op basis van wat ik gezien heb, ben ik voorlopig niet overtuigd.

0

Sir oled
19 januari 2019 om 09:26

Beste,

Puristen overtuigen die zweren bij hun vergane glorie is nooit gemakkelijk. Het feit is dat de evolutie spijtig genoeg is stopgezet en die is geëindigd met de Pana Zt 60.

Het commercieel verhaal  was ten einde en zo ook elke progressie op dat vlak.

Op alle gebieden de plasma's zwaar afgetroefd door de oleds   ,zwartwaarden , kleurbereik  enkel bij bewegingssnelheid zijn de plasma's de betere. Er zijn genoeg testen voor handen die deze beweringen kunnen staven.

Er zijn andere redenen genoeg om uw Kuros te vervangen dan energie . Dit is altijd één van de zwakste excuses die ik hoor om iets te vervangen.  Nemen we gelijk  een goedkoop vluchtje naar een zonnige bestemming en intussen nemen we voor de kleinste verplaatsing de auto.

4k, HDR (10+) , Dolby vision , Rec 2020 , Dolby Atmos en om nog maar het smartgedeelte niet te vergeten zijn redenen genoeg om de overstap te maken.

De huidige panelen  van Panasonic zijn iets consistenter door aanpassingen aan de hardware van het Lg paneel dus kleur wazen zijn nagenoeg verdwenen.

- https://www.youtube.com/watch?v=Sfwtx-YTVSU

- https://www.youtube.com/watch?v=KjObx--Oq8g&t=13s

Overtuig u zelf.

Mvg,

 

0

Audiofreak1
19 januari 2019 om 10:19

Mooi beschreven sir Oled 👍🏻

0

Sir oled
20 januari 2019 om 18:49

Thanks Audiofreak1 ! Altijd aangenaam om een mooi compliment te krijgen van een real pro als veredeld amateur !

grtz

 

 

0

Anoniem
17 mei 2020 om 10:17

Het blijft evident dat de Kuro helaas gaan smart tv is. Wij hebben een 50 inch Kuro en nog altijd een subliem beeld. Het smart verhaal is op te lossen met een dongel  zoals Apple TV of Amazon Prime. Deze dongel sluit je via HDMI aan en dan heb je voor je domme tv toch ineens een Smart tv. Onze Kuro is nu 12 jaar oud maar ben bang spijt te krijgen als ik nu naar oled overstap. 4K is waanzinnig scherp maar de kleuren die ik op die schermen zie zijn veel te intens en dominant. Dat knalt echt bij je binnen. Dus wij wachten wel tot er een opvolger voor oled komt of een verbeterde oled. Tenzij onze Kuro overlijd, dan hebben we natuurlijk niet veel keus.

0