Luidsprekers

Teufel Reflekt ook voor plafond?

Ik zit te denken om de teufel reflect te kopen en die gaan te gebruiken als plafond speaker. Om zo een 5.1.4 te gaan gebruiken..

 

Is het mogelijk met deze speakers als plafond speakers te gebruiken ??? Of moet ik daarvoor andere speakers gaan gebruiken.

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (6)

Bart de la Fosse
28 mei 2018 om 11:15

Hoewel ze niet direct zijn ontworpen als plafondspeaker, zou je hier best aardige resultaten mee kunnen behalen vermoed ik. Het is wel altijd afwachten hoe het uitpakt in de praktijk. Het blijft een samenspel van de componenten en de ruimte waarin eea staat opgesteld. En ik zou ze dan in de "direct mode" zetten. De mogelijkheden van retour zijn iha prima bij Teufel; mocht het tegenvallen dan kun je altijd de koop ongedaan maken.

0

Anoniem
28 mei 2018 om 17:44

Heb deze speakers inmiddels gekocht. (worden woensdag geleverd). Had hier bij homecinema gelezen dat je ze gewoon als plafond speakers kunt gebruiken.

 

Ik heb dan nog 1 vraag: in welke positie kan ik de speakers het beste monteren aan het plafond. Mijn bank staat tegen de muur, En deze kan niet van de muur af. Moet ik dan speakers recht boven mijn plaatsen. Of omdat deze speakers al een beetje schuin staan (vanwege de beugel), 1  1/2 meter van mijn zit positie af. en dan schuin naar mij toe gericht (Vanaf plafond gezien)..

0

Bart de la Fosse
28 mei 2018 om 21:22

Goede vraag. Als je ze schuin ophangt dan zul je mogelijk te maken krijgen met reflecties van de muur waar de bank tegenaan staat. Intuitief zou ik zelf voor plaatsing boven de luisterpositie kiezen. Maar nogmaals: proberen is vaak de beste raadgever. Benieuwd wat de mening is van andere lezers hier :)

0

Anoniem
29 mei 2018 om 06:18

Oke . Bedankt. Ik zal ook even er bij zetten van wat er al staat.

Ik heb een Marantz SR7011 met 2x Klipsch R-28F front speakers, een Klipsch rp 250C centerspeaker, 2x Klipsch R-14S  surround luidsprekers achter (oor hoogte) En recht en links boven de klipsch hangen 2x wharfedale 10.1 Diamond. Daar zit ook nog een JBL Northridge E250P subwwofer bij.

Dit alles staat in een ruimte van 4 bij 4. Maar het lijkt mij lastig om de teufel reflekt recht onder mij te krijgen. de beugel waar de speakers aan zitten is schuin..

0

Anoniem
29 mei 2018 om 21:43

Wat een indrukwekkende set-up voor een ruimte met deze afmetingen! Lukt het wel om een plaatsje te vinden om van het geluid te genieten haha. Succes met de installatie. Het lijkt mij een mooie uitdaging om dit harmonieus te laten klinken. Geniet ervan!

0

Anoniem
30 mei 2018 om 08:53

Ik laat dat voornamelijk aan de SR7011 over. Als de teufels hangen, gaan we een nieuwe ronden speaker metingen doen. Ben zeer tevreden over hoe de marantz dat doet.

0