Homecinema

Streamingdienst en dolby geluid?

Hoi

ik ben al enige tijd op zoek naar een goede streamings-dienst met fatsoenlijk geluid en beeld.

De enige die aan mijn eis voldoet is momenteel Disney+ Dolby Atmos en Dolby vision. Uiteraard heb ik de juiste apparatuur thuis die dit kan weergeven.

Ik heb er geen probleem mee als een streamingsdiens extra geld kost.

Wat mij enorm tegenvalt is dat je toch echt zou verwachten dat heden het met de techniek het geen probleem zou moeten zijn om deze HD kwaliteit te kunnen streamen.

Netflix: alleen via enkele specifieke merken en ook verder heel beperkt Dolby Atmos.

Amazon Prime: maar een enkele film/serie Dolby Atmos

Pathe thuis: Alleen stereo

Disney Plus: Veel films in Dolby Atmos en Vision.

Weet iemand waarom dit zo moeilijk is om de juiste te vinden, of ben ik de enige die deze “hoge” eis stelt. Wordt het niet tijd dat dit gewoon wordt, moet toch kunnen als er een wil is bij de huidige streamings diensten en technische mogelijkheden, als Disney het kan kan de rest het ook.

Ik ben benieuwd naar andere of gelijke ervaringen.

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (8)

Anoniem
08 april 2020 om 14:55

Dit heeft veel al te maken met de compressie die men toepast. De compressie past men toe om bandbreedte te besparen en in deze tijd van COVID-19 heeft men compressie nog wat opgevoerd.

Netflix stelde hier ook echt teleur met 4K etc... Draaien via een Apple TV 4k  --> Denon 6500 --> LG OLED

Als wij een film in hogere kwaliteit willen zien/luisteren dan kopen wij wel de BD.

0

Roland
09 april 2020 om 09:52

COVID-19 is inderdaad voor nu de compressie. Maar waarom kan D+ het dan wel. Of is het een kwestie van willen?

Ik dacht te handelen door met mijn tijd mee te gaan, dus koop ik geen nieuwe BD speler 4K. Maar nu blijkt dat de streaming diensten niet met hun tijd mee gaan. Alles online?

Ik vindt het heel frustrerend dat ik wel alle technische mogelijkheden heb om de thuis bioscoop te ervaren maar dat de externe techniek niet met mij mee wil of kan. en ik hoef niet perse de laatste film direct te zien, en naar de bioscoop gaan doe ik ook nog steeds.

Maar als ik dan een film thuis wil kijken moet het ook beleven zijn.

Echter blijft voor mij de vraag open staan, waarom willen of kunnen de Streamings diensten dit niet.

 

 

 

0

Anoniem
09 april 2020 om 13:59

4k BD disk met alleen de film (van 2uur) is ongeveer 25 GB (uncompressed). En stream via Netflix is ongeveer 6 GB. Omdat voor elkaar te krijgen heeft men vorm van compressie moeten toepassen bitrate.

Als ik het goed heb begrepen kiest Disney+ ervoor minder compressie toe te passen met hogere bitrate. Dus meer data over de lijn. Dit wat voor sommige inhoud meer kans op bufferen.

Wil je maximale halen uit beeld en geluid dan kom je voor nu helaas nog uit bij BD disks. Totdat Netflix, Disney+ etc... betere en geoptimaliseerde streams gaan aanbieden. En providers ook klaar zijn om deze data over hun netwerk te verdelen.

 

0

Sir oled
09 april 2020 om 18:03

Beste,

Toch kleine correctie 4K BD met film alleen toch nog goed voor 45 tot 85 Gb. Voor Blu-ray 1080 Gb kan die 25 Gb nog doorgaan als zijn dat nog de kleinere versies. Heb enkele honderden remux versies van originele disk op Hard Drives staan dus info  genoeg ingeval van betwisting.

Bit rates van Netflix , Amazon ligt ongeveer op 15, 6 voor covid 19 nu een kleine 9 m/b voor 4K uhd.

Bit rates voor 4K uhd disks variëren van  70 m/b tot 130 m/b hangt af van de versie en ook compressie voor beeld .

Netflix met Atmos (DD+)geluid draait op het beste 1509 kbs wat ongeveer een 6-10 % uitmaakt van de originele stream.

UHD disks met Atmos heeft gemakkelijk 3 Gb aan geluidscodex nodig voor het volle geluid vandaar de grote verschillen  met de streams.

Er zal nog veel water naar de zee (of liever bandbreedte ) vloeien voor er zelfs sprake is van een inhaalbeweging tov originele Uhd disks of zelfs Blu-ray.

Alles draait om investeringen in bandbreedte en data en dat kost geld veel geld !

Met de huidige situatie en de uitwasemingen op korte en middellange termijn zal er van bijkomende investeringen weinig te merken zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

0

Anoniem
09 april 2020 om 18:56

Dank voor de correctie/toevoeging. Had de HD cijfers per abuis te pakken.

0

Sir oled
10 april 2020 om 15:10

Graag gedaan het overkomt iedereen zelfs degene die  het zouden moeten weten.

grtz

0

Roland
11 april 2020 om 10:03

Dank voor de technische uitleg, weer wat wijzer.

Echter mis ik eigenlijk nog het antwoord waarom D+ het wel kan/doet en de rest niet.

En dan met name [voor COVID 19] Netflix wel enkele en via zeer beperkt merken en en maar een handje vol films wel in Atmos.

Los hiervan lees ik ook dat het zinloos is om Atmos apparatuur te kopen als je geen 4K BD speler hebt. Want streaming is nog lang niet zo ver.

Ik moet zeggen dat mijn verwachting hoger was tav de steamings diensten en de huidige digitale ontwikkelingen. Ook had ik meer verwacht van de uitrol van glasvezel.

Rest mij niets meer dan het kopen van een 4K bd speler, balen.

0

Anoniem
11 april 2020 om 17:35

Beste Roland,

De enige reden waarom Netflix het wel in DD+ doet is de zak geld die ze voorlopig beschikbaar hebben om te investeren in bandbreedte en betere geluids codecs. Disney+ en  Apple kan je daar ook nog bij rekenen bij de kleinere ontbreekt de wil en het geld om daarin verder te investeren.

 

Mvg,

0