Homecinema

Speakers aansluiten op harman kardon av 245?

Beste,  ik zou graag als extra 2 externe speakers willen aansluiten op mijn AV 245 van Harman Kardon.  Nu zitten er dus 5 op 5.1 maar wil 2 grotere speakers aansluiten.  De vraag  , op welke speaker uitgang. Hoe stel ik die in. Kan ik die los van de 5.1 instelling gebruiken.

 

Ik hoor het graag.

Groetjes Marco

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (6)

Anoniem
04 maart 2019 om 11:00

Dit kan als de versterker is uitgerust met een tweede zone. Dit herken je als je iets ziet als speaker a+b of zone 2. Ik betwijfel echter of dat met dit model mogelijk is eerlijk gezegd.

0

Anoniem
04 maart 2019 om 12:57

Hoi,

Er zitten diverse functies op zoals meerkamer functie maar dat is met tulp aansluitingen.  Ik heb nog wel de uitgang van SB over dat is meer voor 7.1.

Kunt volgens het boekje speakers op verschillende manieren instellen, maar is ongelooflijk moeilijk en moet toch een simpele manier zijn voor een leek. Het is een AVR 245 audio/ video receiver

 

 

0

Bart de la Fosse
04 maart 2019 om 13:32

Ik ben nog even in de gebruiksaanwijzing gedoken. Je kunt idd een combinatie maken met een standaard 5.1-opstelling en de SB gebruiken voor een tweede zone. Zonder op alle details in te gaan voor de te nemen stappen: het ziet er allemaal wat gedateerd uit. Je moet kabels gaan leggen naar de andere ruimte en daarnaast aan de slag met de instellingen. Ik vraag mij oprecht af of je dat nog moet willen eerlijk gezegd als je kijkt naar de huidige (draadloze) mogelijkheden. De receiver maakt gebruik van techniek die meer dan 10 jaar oud is. Mocht je het toch willen dan is het toch echt een kwestie van stapsgewijs de installatie doorlopen. Ik kan mij voorstellen dat de beschreven stappen in de gebruiksaanwijzing je afschrikken, maar het is wel de manier om het aan de praat te krijgen.

0

Anoniem
04 maart 2019 om 15:47

Alvast bedankt voor je reactie,

Klopt Wat je zegt al een wat oudere installatie maar met een super geluid en kwaliteit tegenwoordig niet veel voorkomt. Heb dus ook de huidige installatie in gebruik vandaar deze vraag om extra boxen toe te voegen.

 

Het is ongelooflijk moeilijk beschreven en ga mijn best doen.

Wat ik ga doen is kabels van speakers naar de sb  aansluiting ,dan in osd menu  aanpassen op 7.1 en dan kom ik wel op terug of het is gelukt.

Alvast bedankt, groetjes Marco

0

Anoniem
06 maart 2019 om 19:42

Nou, na heel wat puzzelen is het gelukt. Op de meerkamer functie kan ik deze extra aansturen. Alleen hoe ik die SB speaker kan instellen m.b.t Bas en Treble is mijn niet gelukt. Kan in het OSD menu niet met de curser erbij. Ook geen idee of het nu 7.1 is en hoe dit te controleren. Misschien dat iemand mij die 2 vragen nog kan beantwoorden.

M.v.g Marco

0

Anoniem
23 maart 2019 om 09:08

Beste,

Als hierboven beschreven in meerkamer functie werken de extra speakers alleen op de tuner. HDMI of optical kom ik niet tegen in het menu. Iemand een idee hoe ik deze kan combineren met mijn 5.1

0