Homecinema

Samsung HW-Q90R koppelen met platenspeler?

Sinds kort heb ik de HW-Q90R Soundbar serie van Samsung. Deze wil ik graag verbinden met mijn TEAC TN-280BT platenspeler. Beide hebben Bluetooth mogelijkheden, maar een verbinding tussen deze twee kan ik niet tot stand brengen. Ook heb ik getracht om de Optische output van de Soundbar te verbinden met de Analoge poort van de platenspeler, middels een Audio Converter, maar ook zonder succes. De platenspeler heeft al een ingebouwde voorversterker. Heeft iemand hier enige ervaring mee of een oplossing voor?

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (4)

Bart de la Fosse
02 oktober 2019 om 20:02

Ik snap je gedachtegang om dmv een converter de optische INput van de soundbar te gebruiken om je platenspeler aan te sluiten. Als het kastje zijn werk goed doet, dan zou dit in principe moeten werken. De kwaliteit van dergelijke converters is helaas wisselend weet ik (helaas) uit eigen ervaring. Wellicht zit daar de oorzaak van het probleem? Of wellicht de gebruikte kabel?

0

Anoniem
03 oktober 2019 om 08:50

Bedankt voor je snelle reactie; het is wel een wat goedkope converter, de Digitus Audio Converter, omdat ik bij voorbaat niet wist of het überhaupt ging werken. Wellicht dan maar een duurdere nemen van Oehlbach. De splinternieuwe Toslink kabel die ik gebruik is toevallig wel van dat merk dus daar zou het niet aan kunnen liggen.

Het hele Bluetooth issue is ook merkwaardig. Volgens Samsung kan het zijn dat beide apparaten met verschillende protocollen werken en daardoor niet matchen.

0

Sir oled
03 oktober 2019 om 09:39

Beste,

Klopt die onderlinge verschillen in bluetooth protocols zorgen voor heel wat  frustraties !

Tip ; probeer via amazon je converter aan te kopen werk het niet kan je zonder veel gezeur terug sturen !

Succes !

 

0

Ferdy
21 oktober 2019 om 11:44

Beste anonymous,

Met deze webshop  https://www.allekabels.nl/audio_accessoires/audio_omvormer.html  nog nooit slechte ervaringen gehad en heeft echt veel keuze.

Maar als je bijvoorbeeld een MM element vervangt door een MC met een bijpassende voorversterker, dan verandert er niets aan de weergave kwaliteit indien de rest van de apparatuur niet aan de audiofiel norm voldoet.

De verschillen in prijs heeft te maken met de DAC kwaliteit

Met vriendelijke groet

 

0