Homecinema

Samsung HT-E6500 volume automatisch naar maximum?

Beste,

sinds deze week heb ik regelmatig tijdens gebruik van TV via HDMI ARC gekoppeld aan mijn Samsung HT-E6500 cinemaset, dat het volume van de set naar maximaal omhoog gaat en dit ook ongeveer een minuut lang blijft doen (omhoog gaan). Via de afstandsbediening probeer ik volume te verlagen, dit lukt tot 48 of 49, maar automatisch gaat ie weer terug omhoog naar 50.

Dat is een beetje teveel volume voor in de woonkamer, voor m’n nog goed werkende oren. Denk ook dat de buren er niet altijd even blij mee zijn, als het volume boven dat van een bioscoop uit komt. Gewoon hinderlijk bij tv kijken, dit is niet meer te doen. Gebeurt meermaals op een half uur.

Nu is mij opgevallen dat de verlichting van 1 van de 2 vacuum buizen, niet meer volledig brand, de ander wel flink oranje, eentje minimaal verlicht. Mogelijk ligt daar de oorzaak?!?! Voor mij niet 100% zeker.

Kan iemand dit bevestigen, dat de verlichting rechts van het display, waar de buizen zitten, volledig hoort te branden, en als dit niet het geval is dat een van de buizen stuk is…..?
Kan dit de oorzaak van genoemd euvel zijn?
Is zo’n buis te vervangen? Of is het beter: koop je een nieuw apparaat.

gr
Carsten

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Bart de la Fosse
03 december 2018 om 16:55

Moeilijk te beoordelen van afstand. Ik moet je het antwoord schuldig blijven. Mocht er inderdaad een defect zijn ontstaan dan zal het waarschijnlijk niet meer de moeite van het repareren waard zijn ivm de huidige waarde en de reparatiekosten.

0