Televisie

Pdf-bestanden bekijken op een TV?

Goedenavond samen,

Ik ben mij aan het oriënteren op een nieuwe TV, en voor één van de eisen die ik heb kan ik – als TV-leek – tot nu toe geen aanvaardbare oplossing vinden

Die eis betreft het lezen van digitale tijdschriften in de vorm van pdf-bestanden. Deze bestanden zijn van prima kwaliteit, op mijn iPad zien zowel de tekst als de foto’s er prachtig uit, ook als je wat inzoomt. Bij het lezen vanaf een iPad krijg ik na enige tijd last van pijn in de nek, omdat je min of meer naar beneden kijkt. Ik denk dat lezen vanaf een groot TV-scherm comfortabeler is.

Advertentie

Vanmiddag ben ik even langs geweest bij PlatteTV.nl, en daar werd mij verteld dat er geen TV’s zijn die standaard pdf-bestanden kunnen weergeven. Als testmateriaal had ik een USB-stick met twee mappen meegenomen, één met foto’s en één met enkele pdf-bestanden. De mediaspeler van de (Sony-)TV die ik heb bekeken zag wel de map met (jpeg-)foto’s, maar de map met de pdf’s werd niet zichtbaar.

Ik kan 2 manieren bedenken om pdf’s op een TV te krijgen:

1) casten met bijvoorbeeld Chromecast. Op mijn huidige TV – een eenvoudige, 13 jaar oude “HD-ready” Samsung – is dat met een Chromecast Ultra dongle geen optie, omdat de pdf-reader op mijn iPad geen “cast”-mogelijkheid heeft en je vanuit IOS niet het gehele scherm kan casten. Vanaf een Android-telefoon of -tablet kun je met de app “Cast PDF” wel een pdf-bestand casten, misschien is dat een bruikbare mogelijkheid.

2) op een Android smart TV een pdf-readerapp installeren.

 

Wie heeft ervaring met 1) of 2), krijg je hiermee de pdf in écht goede kwaliteit op je TV-scherm? Zijn er misschien nog andere mogelijkheden? Heb ik met het ene merk TV meer kans dit voor elkaar te krijgen dan met het andere merk?

Alvast zeer bedankt voor jullie tips!

 

Met vriendelijke groet,

Frans

Antwoorden (2)