Homecinema

Mono-stereo aansluiten soundbar?

gebruikte apparatuur
versterker: Denon AVR-X3400
front speakers: Beolab 3’s
rear speakers: Beolab 4’s
soundbar: Denon Heos BAR
tv: LG 43UJ670V

ik ben een film fanaat en goed onderweg naar mijn 5.1.2 setup. de versterker die ik heb speelt pas Atmos af als hij minimaal een 5.1 aangesloten heeft, dit was de reden dat ik een dus een soundbar moest.

de versterker heeft 1 pre-out uitgang voor de center speaker (RCA). de soundbar heeft een AUX ingang (normale 3,5mm jack, welke ook gebruikt word om apparaten te koppelen). ik heb bij verschillende winkels, ook online, navraag gedaan hoe dit het beste aan te sluiten. ik kreeg verschillende antwoorden. de meeste gingen er onterecht van uit dat voor de center speaker er tulp aansluitingen zijn (L+R). als ik dan doorvraag krijg ik het antwoord dat ik van een enkele pre-out, naar een kabel moest die split, dan een splitter om ze weer samen te voegen zodat hij in de enkele socket kan in de soundbar. hierbij komt ook nog dat je eigenlijk alleen in het Verenigd Koninkrijk kabels vind die van (single) RCA naar (single) 3,5mm jack gaan. is dit zo een exotische kabel of niet-gangbare manier om het aan te sluiten?

de reden dat ik de pre-out wil gebruiken is omdat ik op deze manier ook de Audyssey MultiEQ XT32 kan gebruiken en de soundbar mee nemen hierin.

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Martijn Chel
26 mei 2019 om 10:47

Begrijp ik het goed dat je de soundbar als center voor de 5.1-installatie wilt inzetten? Daar heeft de HEOS BAR geen functie voor. Dat zien we ook zelden terug op actieve soundbars. Deze ingangen die je benoemt zijn puur voor het invoeren van een externe bron, en mocht je het al via de aux-ingang voor elkaar krijgen ben ik bang dat dat niet het gewenste audioresultaat oplevert.

0