Luidsprekers

Level en afstand calibratie speakers?

beste

ik bezit een onkyo HT-S5805 atmos set

alleen met het afstellen zit ik met wat vragen jullie kunnen me daarbij vast en zeker helpen

De reden:

als ik de automatische kalibratie gebruik dan kloppen de afstanden niet mijn afstand bijv van de center naar de luisterpositie is 3m na de kalibratie geeft die 5m weer en dat zijn met meerdere speakers dus zou ik daarna de afstand goed zetten kloppen mijn levels weer niet snapje

Dus ik denk dat handmatig de beste optie is

vraag 1 hoe meet ik de afstanden voor de heightspeakers dat zijn dolby enabled modules ?

2 hoe meet ik handmatig de levels van de speakers ?

3. Hoe stel ik de levels van de heightspeakers het best af ?

Groeten juriep

 

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Anoniem
20 januari 2019 om 16:12

Dat de Accu-EQ andere afstanden geeft kan te maken hebben met de plaats van de luidsprekers ten opzichte van elkaar en de vertragingen die nodig zijn om de luidsprekers te synchroniseren. Als luidsprekers bij voorbeeld dicht bij elkaar staan kan een auto-setup door het meten van de gereflecteerde geluiden denken dat ze verder weg staan en daardoor dus langere afstanden gebuiken om dit te compenseren.

Ben je niet tevreden over het geluidsbeeld zoals de Accu-EQ het gemaakt heeft, dan kun je ze handmatig aanpassen of ze helemaal zelf maken.

Antwoord 1: Dolby Enabled speakers geven zowel indirekt als direkt geluid waardoor de afstanden van de enableds hetzelfde kunnen zijn als voor de fronts. Voor het indirekte geluid -via het plafond- kun je de hoogte van het plafond instellen. Dit doe je onder "Dolby Enabled Speaker" in het menu voor het instellen van de luidsprekers.

Antwoord 2+3: Je kunt de levels instellen m.b.v. een decibel-meter of een db-meter app.

In veel gevallen zal je die op het gehoor aan moeten passen, omdat deze ook afhankelijk is van waar en hoe er geluisterd wordt.

0