Audio

Audio streamen in huis?

Hoi,
Ik heb een Technics platenspeler en wil graag mijn muziek streamen in mijn woning. Voorlopig gebruik ik een bose soundtouch SA5 versterker waarop ik mijn platenspeler aansluit en dan stream naar een bose soundtouch 10. Ik gebruik dit nu al een tijdje, maar ben absoluut niet tevreden over het resultaat. De apparaten kunnen elkaar soms niet vinden, tijdens het afspelen, kan de muziek ineens wegvallen en blijkt dat de versterker of de box niet meer te vinden is in de app. Ik ben dus op zoek naar een systeem dat zeer degelijk is, betrouwbaar en kwalitatief. Zodat ik mijn Technics SL1000 MK2 kan blijven gebruiken. Een nieuw toestel zoals dat van Yamaha zie ik voorlopig niet zitten, aangezien mij platenspeler van zeer goede kwaliteit is en ik ook lees dat yamaha ook zijn gebreken heeft.

Kunnen jullie mij helpen?

Mvg
Tim Snijder

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
11 mei 2021 om 18:25

Je zou eens kunnen kijken naar de C338 van NAD. Mogelijkheden voor je platenspeler, streamen en nog veel meer is mogelijk. Of kijk even of de Marantz NR1200 iets voor je is. Die hebben we enige tijd geleden op de testbank gehad: https://fwd.nl/audio/review-marantz-nr1200-stereoreceiver-goede-stereoprestaties-gecombineerd-met-hdmi/

Succes met het maken van je keuze!

0

Jamie Biesemans
17 mei 2021 om 16:36

Hallo Tim,
Om te doen wat je wenst, moet je a) een versterker en speaker(s) kiezen met een echt multiroomplatform en b) liefst een versterker met een degelijke phono-trap. Wat betreft a) komt de keuze neer op Sonos, Bluesound (incluis NAD/DALI), HEOS (Denon/Marantz) of MusicCast (Yamaha). De Marantz NR1200 die collega Bart suggereert is een goede optie, te combineren met bijvoorbeeld een Denon Home 350-speaker. Kies je voor Sonos, dan moet je gaan voor een Sonos Port (plus een aparte phono-voorversterker) en een Sonos-speaker. Toestellen die enkel Chromecast of AirPlay ondersteunen kunnen je niet helpen, want zij streamen enkel streamingdiensten en niet extern aangesloten bronnen (zoals een platenspeler) naar andere speakers.

0