Gesponsord Smarthome Gesponsord door Mobiel.nl

Waaraan voldoen de smartphones van de toekomst?

01 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
smartphone in hand

De smartphone blijft zich steeds maar ontwikkelen. Sinds de eerste touchscreen in 2002 zijn er ontzettend veel ontwikkelingen geweest.

Zo is de aankondiging van een nieuwe iphone 12 al volop in ontwikkeling. Maar, wat wordt er verwacht van de smartphone van de toekomst? We lichten deze ontwikkelingen hieronder graag toe.

Flexibiliteit

Flexibiliteit in het scherm van je smartphone, letterlijk en figuurlijk, is een ontwikkeling waar men zich steeds meer mee bezig houdt. Waar het nu nog een stug en massief apparaat is, zal dit in de toekomst nog wel eens heel goed anders kunnen zijn. Een veelvoorkomend probleem is namelijk een scherm dat snel kapot gaat. Het repareren van een kapot scherm kost dan ook bijna net zoveel als het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Een mooie oplossing hierin is dan ook een flexibel scherm. Zo is onder andere samsung al ver met deze ontwikkeling bezig.

Een ingebouwde projector

Er zijn al pogingen gewaagd, maar het ziet er misschien wel naar uit dat er in de toekomst mogelijkheid is om te projecteren vanaf een telefoon. Samsung probeerde deze feature al een paar jaar geleden op de markt te brengen. Echter was dit nog geen succes. Toch zijn veel partijen bezig met een goede kwaliteit aan projector vanaf je smartphone.

Advertentie

Vingerafdruk verdwijnt in het scherm

Om nog meer ruimte, en dus een groter beeldscherm te creëren wordt de vingerafdruk geïntegreerd in het scherm. Dit geldt alleen voor bepaalde ontwikkelaars. Zo richt Apple zich bijvoorbeeld vooral op Face-ID.

Waterdicht

Veel smartphones gaan al snel kapot nadat ze bijvoorbeeld een tijdje in de badkamer hebben gelegen. Bij een klein beetje stof of water kan het al flink mis gaan. Gelukkig is dit al snel aan het veranderen. Zo zijn steeds meer smartphones stof- en waterbestendig. De huawei p20 is hier een mooi voorbeeld van. In de toekomst wordt er verwacht dat alle smartphone waterdicht zullen zijn.

Een betere batterij

De batterijduur van vele smartphones gaat drastisch achteruit. De consument heeft veel behoefte aan een batterij. Veel fabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van een een groei in kwaliteit van de batterij van de smartphone. In de toekomst wordt er verwacht dat de kracht van de batterij dan ook aanzienlijk is gegroeid.

Dit artikel is geschreven door Mobiel.nl.

Reacties (0)