TP-Link kondigt 6 nieuwe Kasa-smarthomeproducten aan

11 januari 2021 3 Minuten 0 Reacties
tp-link

TP-Link heeft tijdens CES 2021 zes nieuwe Kasa-smarthomeproducten gepresenteerd, die in de loop van het jaar uitgebracht gaan worden.

De Kasa-lijn van TP-Link is een serie smarthomeapparaten die slimme toepassingen toegankelijk moeten maken. De nieuwe producten zijn gepresenteerd in de virtuele hal van het bedrijf. Het eerste nieuwe product is de Kasa Smart Dimmer Switch (KS220M). Dit is een nieuwe dimmer voor je lampen, die voorzien is van bewegingsdetectie. Wanneer er geen beweging gedetecteerd wordt, dan worden lampen automatisch uitgeschakeld. Daarnaast is er een omgevingslichtsensor aanwezig, zodat lampen niet overdag aanspringen wanneer dat onnodig is. Daarnaast beschikt de accessoire over een Fade In- en Out-functie, waarmee lampen rustiger in- en uitgeschakeld worden.

Het volgende product van TP-Link is de Kasa Smart WiFi Light Switch met 3-Way Dimmer Kit (KS230KIT). Dit is een nieuwe wifi-switch die een tradtioneel drieweg-lichtsysteem omzet naar een versie die draadloos via wifi te bedienen is. Het systeem beschikt over een dimfunctie, die automatisch voor een goede helderheid van de lampen moet zorgen. Ook hier is Fade In en Out beschikbaar. Bovendien is er stemondersteuning, waardoor je via Google Assistent, Amazon Alexa of Samsung SmartThings het systeem aanstuurt.

De Kasa Smart Doorbell (KD110) is een slimme deurbel binnen het portfolio, die een full hd-camera heeft. Middels kunstmatige intelligentie kan de deurbel onderscheid maken tussen mensen en andere objecten. Beelden kunnen in de cloud, maar ook lokaal op een micro-sd-kaart (tot 128 GB) opgeslagen worden. Met Kasa Care krijg je toegang tot dertig dagen aan opslagruimte in de cloud. Verder is er een ip64-certificaat en kun je verschillende chimes koppelen, zodat je de bel ook goed in huis kunt horen.

De Kasa Spot Pan Tilt with 24/7 Recording (KC410S) is een beveiligingscamera die beelden opneemt in 1440p, via de 4 megapixelsensor. De nachtvisie van de camera biedt tevens ondersteuning voor kleurbeelden aan. De bewegingsdetectie is in staat mensen te volgen en dus altijd in beeld te houden (tot een bepaalde hoek natuurlijk). Daarnaast is er de Patrol Mode: de camera kan dan op vaste intervals specifieke hoeken controleren. Ook hier is ondersteuning voor lokale opslag (tot 256 GB) en opslag in de cloud (via Kasa Care).

Kasa Cam Outdoor with 24/7 Recording (KC420WS) is een andere buitencamera. Deze camera heeft veel dezelfde eigenschappen als de hierboven genoemde buitencamera en heeft ook een ip65-certificaat. Er is geen Patrol Mode aanwezig, maar voor de rest lijken de camera’s (voor zover wij kunnen zien op papier) op elkaar.

Het laatste product is de Kasa Smart Wi-Fi Outdoor Plug (KP401). Dit is een contactdoos voor buiten, met een breed wifi-bereik. Met het product is het mogelijk ‘domme’ producten op vaste tijden aan en uit te laten gaan. Ook kun je dat bedienen vanuit de Kasa Smart-app. De contactdoos heeft een ip64-certificaat.

TP-Link laat weten dat de verschillende producten in de loop van 2021 verkrijgbaar zijn. Het is nog niet duidelijk wat ze moeten kosten en of ze ook naar Nederland komen.

Reacties (0)