TCL komt met hele reeks slimme huishoudelijke producten

12 april 2022 4 Minuten 0 Reacties
Interior,Of,Home,Laundry,Room,With,Modern,Washing,Machine

TCL heeft een hele reeks slimme huishoudelijke producten aangekondigd. Van airconditioners tot slimme wasmachines en van robotstofzuigers tot luchtreinigers.

TCL zet vol in op de smarthomemarkt met nieuwe slimme huishoudelijke apparaten. Dit voorjaar gaan we een premium split airconditioner, nieuwe P2-series wasmachines, Sweeva robotstofzuigers en Breeva luchtreinigers zien. Gezondheid staat hierbij hoog in het vaandel, waarbij de luchtkwaliteit en sterke filters volop aanwezig zijn in deze producten. De nieuwe producten heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens een Europese persconferentie.

FreshIn: premium split airconditioner

TCL brengt de FreshIn split airconditioner in de modellen 9K en 12K BTU op de markt. Via FreshIn+ wordt de gebruiker geïnformeerd wanneer de frisse lucht de ruimte binnenkomt. Via Temperature Balancing worden temperatuurschommelingen zoveel mogelijk voorkomen. Naast het werk als airconditioner doet de FreshIn ook dienst als luchtreiniger. Het kan 60 kubieke meter frisse lucht per uur brengen en dankzij de QuadriPuri Filters gaat de frisse lucht door vier lagen voor een efficiënte luchtzuivering. De airconditioner beschikt over een voorfilter, zilverionen antibacteriële laag, een HEPA filter en een filter met hoge dichtheid. De 360 graden bewegende luchtklep moet zorgen voor een brede en gelijkmatige luchtstroom voor de hele binnenruimte. Bediening kan via de TCL Home-app en Amazon Alexa en Google Assistant worden ondersteund.

P2-series auto-dosing wasmachines met stoomprogramma's

De P2-series wasmachines met stoomprogramma’s verwijderen de meest voorkomende bacteriën en garanderen volgens het bedrijf de meest hygiënische resultaten en bescherming. Deze serie wasmachines beschikken over een automatisch doseersysteem waarbij op intelligente wijze de hoeveelheid wasmiddel, wasverzachter en water wordt berekend. Zo vindt er zo min mogelijk verspilling plaats. Ze beschikken over een stille digitale inverter motor waar je 10 jaar garantie op krijgt.

De TCL-wasmachines detecteren zelf het gewicht van het wasgoed en via het wasprogramma Quick Wash kun je een wascyclus in 15 minuten laten draaien. Via Air Refresh kun je ook wassen zonder wasmiddel. In 25 minuten zorgt microdamp ervoor dat geurtjes en bacteriën worden verwijderd. De TCL P2-serie is beschikbaar in 8kg, 9kg en 10kg en is als wasmachine en was-droogcombinatie verkrijgbaar.

Sweeva robotstofzuigers: 3000m en 3500m

Vanaf mei 2022 zijn de nieuwe TCL Sweeva-robotstofzuigers verkrijgbaar. Deze verschijnen in de modellen 3000m en 3500m. Beide modellen beschikken over vier zuigkrachtniveaus en kunnen vegen en dweilen. Zo beschikken ze over een Auto Carpet Boost-functie. Deze wordt automatisch geactiveerd wanneer de robotstofzuiger van een harde vloer naar een tapijt gaat. Dweilen kan met de watertank van 300ml en het nieuwe wet mopping systeem, waarbij water gelijkmatig verdeeld wordt tijdens het dweilen. Via de TCL Home-app kun je diverse instellingen wijzigen, een planning maken en bijvoorbeeld ook de watertoevoer regelen. Ook Google Assistant en Amazon Alexa worden ondersteund.

Via het verbeterde gyroscopische navigatiesysteem worden obstakels en objecten gedetecteerd en ontweken. Eventuele opstapjes kunnen tot een hoogte van 20mm genomen worden. Via UV-C licht wordt de vloer ook gelijk gesteriliseerd. De luchtuitlaat bij de stofbox beschikt over een afwasbaar HEPA-filter. De Sweeva 3500m heeft nog extra mogelijkheden. Deze zal zelf terugrijden naar de bijbehorende vuilnisbak wanneer het reservoir vol is. Deze zal meerdere weken meegaan voordat je hoeft te legen.

Breeva Pro Series 700 en 400 luchtreinigers

Tot slot komt TCL ook met slimme luchtreinigers, de Breeva Pro Series 700 en de iets kleinere 400. Ze zijn ontworpen voor ruimtes tot respectievelijk 84 vierkante meter en 42 vierkante meter. Via BreevaShield wordt het 5-fasenfiltratiesysteem gebruikt om de lucht te filteren. Hierbij worden voor 99,97 procent deeltjes van 0,3 μm, zoals stof, pollen, mijten, bacteriën of PM2.5 (fijnstof 2,5) uit de lucht gehaald. Negatieve ionen worden gegenereerd door hoogspanningsionisatie om kleine deeltjes in de lucht verzamelen en te doen bezinken om de consument tegen toxines en stof te beschermen. Uv-stralen moeten het DNA en RNA van bacteriën en micro-organismen vernietigen.

Via de automatische stand wordt het zuiveringsniveau automatisch aangepast aan de luchtkwaliteit. De luchtreinigers zijn via de TCL Home-app te bedienen en op afstand te besturen. Zo kun je een planning maken en de luchtkwaliteit controleren. Google Assistant en Amazon Alexa worden ondersteund. De Breeva Pro Series zijn volgens TCL ultrastil met een geluidsniveau in slaapstand van slechts 26 dB. Beide luchtreinigers zijn vanaf juni verkrijgbaar.

Prijzen nog niet bekend

Prijzen van de nieuwe slimme huishoudelijke producten zijn op dit moment nog niet bekend. Lees meer over TCL.

Reacties (0)