Stopcontacten en lichtschakelaars kunnen je in huis volgen met Crownstone

09 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
crownstone-ces-2019

Het bedrijf Crownstone heeft speciale smart switches mee naar CES 2019 gebracht, waarmee mensen in huis gevolgd kunnen worden. Deze switches plaats je achter lichtschakelaars en stopcontacten, zodat het systeem weet waar een bepaalde gebruikers is op dat moment.

Smart switches van Crownstone

De startup Crownstone is van mening dat een huis pas echt slim is wanneer die met je meedenkt. Je kunt apparaten in huis dan wel aansturen met je stem, dan nog is dat een handmatige bediening. Daarom heeft het bedrijf speciale smart switches meegenomen naar CES 2019. Deze switches plaats je achter lichtschakelaars en stopcontacten en zien waar een specifieke gebruikers is op dat moment. Loop je de slaapkamer binnen, dan kan de lamp bijvoorbeeld automatisch worden aangezet. Hetzelfde geldt voor een muziekspeler.

Crownstone heeft de smart switches voorzien van bluetooth low energy, waardoor ze kunnen communiceren met smartphones en wearables. Daardoor kan de positie van de gebruiker worden bepaald. Deze technologie wordt micro-geofencing genoemd en zou ontzettend accuraat moeten zijn. Ook kun je bijvoorbeeld instellen dat alle apparaten worden uitgezet wanneer je het huis verlaat, de lampen uitgaan wanneer je op bed ligt en de elektrische waterkoker automatisch wordt uitgeschakeld wanneer je de keuken verlaat (mocht je dat zijn vergeten).

In de ochtend kan de smart switch van Crownstone vervolgens de lampen rustig aan laten gaan, zodat je rustig wakker kunt worden. Het is echter geen plug-and-play-systeem, waardoor achteraf inbouwen mogelijk lastig kan zijn. Dit systeem zou in elk geval een sloot aan bewegingssensoren, routines en schema’s kunnen vervangen, door de gebruiker dus constant in huis te volgen.

Advertentie

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)