Slimme kattenbak houdt gezondheid kat in de gaten via poepanalyse

07 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
lulupet-ces-2020

Het bedrijf Lulupet heeft een kattenbak ontwikkeld met ingebouwde beeldherkenning voor het controleren van de ontlasting van de kat. De ontlasting kan dat gemonitord worden, wat uiteindelijk beter is voor de gezondheid van het harige beestje.

Slimme kattenbak van Lulupet

Mocht je meerdere katten hebben, dan kan het systeem onderscheid maken tussen de verschillende uitwerpselen. Zodra een kat binnenkomt, dan maakt het systeem de benodigde data aan, die vervolgens doorgestuurd wordt naar het baasje. Ook kan het gewicht van de kat in beeld gebracht worden, waarna bepaald kan worden of het beestje te dik of te dun is. Daarnaast is er ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent, al weten we even niet wat voor soort vragen we aan de kattenbak willen vragen.

Dit is overigens niet de enige slimme kattenbak. Maar daar waar de meeste slimme kattenbakken zich concentreren op het schoonmaken en schoonhouden van de bak, concentreert de bak van Lulupet zich dus op de gezondheid van je huisdier. Verder zit er een camera aan boord van de bak, zodat je live kunt meekijken. De uitwerpselen worden overigens vergeleken in een database van kattendrollen, zodat bepaald kan worden of er iets aan de hand is met hem of haar of niet.

Advertentie

Het is niet duidelijk of de kattenbak ook naar Nederland komt. In Amerika moet het systeem echter in maart te koop zijn voor 149 dollar.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (0)