Slimme beveiligingscamera Angee respecteert jouw privacy

11 januari 2018 2 Minuten 0 Reacties
Angee

Angee is een slimme beveiligingscamera die jouw privacy zal respecteren. De camera draait naar de muur toe als je zelf thuis bent en zal weer terugdraaien als je het huis verlaat.

Niet iedereen vind het prettig om slimme beveiligingscamera’s in huis te plaatsen die ook continue jouw dagelijkse bezigheden in de gaten houden. Een Amerikaans bedrijf ging hiermee aan de slag. Ze begonnen een crowdfundingsactie in 2015 en kwamen met Angee, de slimme beveiligingscamera die naar de muur toe draait als je zelf thuis bent. De camera werd gepresenteerd tijdens de CES in Las Vegas.

Angee heeft alle functies in huis die je van een slimme beveiligingscamera mag verwachten. De camera kan 360 graden draaien en filmt in Full HD. Het huis wordt continue in de gaten houden en je krijgt een notificatie wanneer er iets aan de hand is. De camera werkt samen met zogenaamde Security Tags, die je op de deuren en ramen kunt plaatsen om het hele huis in de gaten te houden. Een geavanceerd geluidssysteem herkent geluiden zoals brekend glas of een brandalarm.

Volgens het bedrijf achter Angee kent de camera het verschil tussen een inbreker en de eigenaar die in de nacht door het huis heen loopt. De camera leert van jouw behoeftes en krijgt regelmatig nieuwe updates om de mogelijkheden uit te breiden. Beveiligingsbeelden worden opgeslagen in de cloud, zodat je er gemakkelijk bij kunt indien noodzakelijk. Valt de stroom uit of trekt iemand de stekker uit de camera? De interne batterij zorgt ervoor dat Angee door blijft filmen.

Advertentie

Angee respecteert jouw privacy

Uniek is echter de privacy-mode van de camera. Wanneer je thuiskomt draait de camera naar de muur toe, zodat je niet continue gevolgd wordt in je eigen huis. Zodra je de deur uitgaat draait de camera weer om en zal deze het huis weer in de gaten houden. Hopelijk zien we deze functie binnenkort op meer nieuwe slimme beveiligingscamera’s.

De mensen die de crowdfundingsactie hebben gesteund ontvangen binnen nu en zes weken de camera. Daarna zal de verkoop starten via de website van Angee voor een bedrag van 349 dollar.

Reacties (0)