Slim Numi-toilet belooft een meeslepende toiletervaring

06 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Kohler Numi 2

De CES zit vol serieuze innovatie. Maar soms komen er van die apparaten voorbij waarbij je even het gevoel hebt: is dit serieus? En dan blijkt het antwoord op die vraag “ja” te zijn. Zo dus ook bij het slimme toilet van Kohler. Dat brengt ons een toilet met ingebouwde surround sound speakers, sfeerverlichting en stembediening via Amazon Alexa.

Numi 2.0 Intelligent Toilet

Het is moeilijk om helemaal serieus te schrijven over dit product. In het persbericht belooft Kohler dat klanten een “volledig meeslepende ervaring” beleven dankzij de vele “audiovisuele verbeteringen” waar het toilet van voorzien is. Zo is het mogelijk om als je op de Numi zit en een grote boodschap doet, met je stem muziek en verlichting in te stellen.

Als je er niet van houdt om de toiletbril zelf te moeten verwarmen, heeft Kohler ook aan je gedacht. De toiletbril is namelijk voorzien van PureWarmth, wat neerkomt op ingebouwde verwarming. Helaas, en dat is normaliter wel het geval bij veel van de CES-producten, is de Kohler Numi 2.0 niet voorzien van kunstmatige intelligentie.

De Kohler Numi 2.0 is zoals de naam al impliceert niet de eerste slimme gadget van het bedrijf voor een badkamer. Het bedrijf bracht ons vorig jaar tijdens de CES ook een slimme douche, slimme spiegel en slimme badkuip. Als je echt wil kan je dus je slimme toilet aanvullen met heel wat andere slimme badkamermeubels.

Duur zijn de apparaten overigens ook. Het Numi Intelligent Toilet kost 7.000 dollar. Wil je het apparaat in het zwart, dan betaal je maar liefst 9.000 dollar. Verder kost de slimme spiegel 1.249 dollar voor de 24-inch variant, 1.624 dollar voor de 4-inch variant. Voor het DTV+ douchesysteem betaal je 3.000 dollar. De badkuip kost 4.849 dollar. Als je dus voor een volledig voorzien en zeer intelligente badkamer wil gaan, moet je diep – heel diep – in de buidel tasten.

Reacties (0)