Slim dekbed met temperatuurcontrole maakt zichzelf ook op

21 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
Smartduvet Breeze

Als je een partner hebt (of hebt gehad) ken je het wel. Je partner heeft het warm en schopt het dekbed af. Dan blijf je zelf liggen zonder dekbed, terwijl je dat liever niet had. Zou het dan ook niet fijn zijn, als er zoiets was als een slim dekbed met ingebouwde temperatuurcontrole? Nou, als dat je droom is, kunnen we je blij maken. SmartDuvet komt precies met deze technologie.

Slim dekbed

Het slimme dekbed werkt vrij eenvoudig. Er zitten namelijk twee luchtzakken in, waar middels een pompje onder je bed lucht van een bepaalde temperatuur ingepompt kan worden. Zodoende kunnen zowel jij als je partner zelf een temperatuur kiezen. Dat is niet alleen fijn omdat je dan wellicht niet onverwachts zonder dekbed komt te zitten, het zou ook gezonder zijn.

Volgens SmartDuvet, dat op Indiegogo geld ophaalt om het slimme dekbed te realiseren, zorgt het namelijk dat je minder zweet ’s nachts. Gemiddeld zweten mensen gedurende de nacht 1 liter vocht uit, dat in combinatie met je lichaamswarmte voor een perfecte omgeving voor bacteriën en mijten zorgt.

Het slimme dekbed is voor de liefhebber van nog een snufje voorzien – namelijk waar SmartDuvet een tijd geleden naam mee maakte. Toen lanceerde het op Kickstarter een campagne om een zelf opmakend dekbed te ontwikkelen. Als je eenmaal opgestaan bent, kan je via een smartphone-app gewoon op een knopje drukken, waarna het dekbed zichzelf netjes rechttrekt.

Advertentie

Inzamelingsactie

Op Indie Gogo vindt op dit moment een campagne plaats om geld op te halen voor het slimme dekbed. Het doel is al ruimschoots gehaald: er werd gemikt op 20.000 dollar, maar er is ondertussen 134.700 dollar toegezegd. Vanaf 199 dollar kan je zo’n dekbed zelf hebben, die in september geleverd zou moeten worden. Zodra het product officieel te koop is, gaat ‘ie voor 359 dollar over de toonbank.

Reacties (0)