Slim bureau Gaze Desk zorgt voor betere houding

18 augustus 2016 2 Minuten 0 Reacties
Gaze Desk

Gaze Desk is een slim bureau dat ervoor wil zorgen dat mensen een betere houding aannemen door vaker te gaan staan in plaats van te zitten.

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen langer zitten op een dag dan eigenlijk goed voor ze is. De makers van de Gaze Desk zijn met een oplossing gekomen om dat te voorkomen. Gaze Desk is een slim bureau dat zijn gebruiker laat weten als hij te lang zit. En dat is lang niet alles wat dit slimme bureau allemaal kan.

Gaze Desk zorgt voor betere houding

De Gaze Desk is een slim bureau dat in de gaten houdt hoe lang je zit of staat. Zodra je langer dan twee uur voor jouw bureau zit, komt er een melding tevoorschijn op je smartphone om te laten weten dat het tijd is om te gaan staan. Daarbij helpt de app overigens ook direct met het bepalen van de ideale manier van staan. Zodra je jouw lengte en gewicht hebt ingevuld in de app, krijg je een advies.

Advertentie

Door middel van knoppen op het bureau of via de app kun je vervolgens zonder problemen ervoor kiezen om het bureau naar boven of naar beneden te laten gaan. Een extra handigheid is dat je kunt bepalen of je alleen het gedeelte voor de monitor naar boven wilt laten gaan, of ook het werkblad. Een functie die ook in de app zit, is het bijhouden van de calorieën die je hebt verbruikt bij het zitten en het staan. Ook kun je badges verdienen en de strijd aangaan met jouw vrienden om een ideale houding te krijgen.

Prijs en beschikbaarheid

De makers van Gaze Desk zijn een Kickstarter-campagne begonnen om het slimme bureau ook daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen. Met nog 42 dagen op de teller werd er al ruim 50.000 dollar binnengehaald van de gehoopte 100.000 dollar. Early birds kunnen voor een bedrag van 899 dollar een dergelijk bureau bestellen. De levering wordt dan in november verwacht. De verzendkosten naar Nederland bedragen overigens ook nog eens 299 dollar. Uiteindelijk betaal je dus zo’n 1050 euro voor een Gaze Desk.

Reacties (0)