Review: Innr Outdoor Globes – brengt extra sfeer in de tuin

08 mei 2022 8 Minuten 0 Reacties
Innr Outdoor Globes

De Innr Outdoor Globes werden op 22 maart officieel gepresenteerd. De afgelopen weken zijn we aan de slag gegaan met deze lichtgevende bollen voor in de tuin. Zijn deze lampen dé aanrader voor komende zomer?

De Innr Outdoor Globes zijn ronde lichtbollen voor in de tuin. De diameter per bol is 19 centimeter en de lichtopbrengst 370 lumen. Je kunt ze ophangen, maar ook in de grond prikken met de meegeleverde grondpennen. De lampen zijn weer- en vochtbestendig (IP65) en gaan 30.000 branduren mee. Ze geven verschillende wittinten (1800K tot 6500K) en kunnen 16 miljoen kleuren weergeven.

Deze buitenverlichting werkt via het Zigbee-protocol en kun je met de Innr Bridge gebruiken, maar ook met bijvoorbeeld Philips Hue, IKEA TRADFRI of Samsung SmartThings. Naast bediening via de app werken deze slimme lampen voor buiten ook met je favoriete stemassistent met Google Assistant, Amazon Alexa of Siri Shortcuts. Je koopt ze in een set van drie stuks inclusief controller voor 199,99 euro of als losse add-on voor 59,99 euro.

Installatie en bouwkwaliteit

De Innr Outdoor Globes worden in een grote doos geleverd. Binnenin vind je de drie verschillende lampen, grondpennen, lussen, kabels, een control box en een adapter. Het is een compleet pakket waarmee je direct kunt starten. Het stroomverbruik is 4,6W per bol en de lampen zijn veilig in gebruik te nemen door de lage bedrijfsspanning van 24V. Van stekker, control box en vervolgens naar alle lampen gebruik je in totaal maar liefst twaalf meter aan kabels. Dit zijn dus geen lampen die je even aan de keukentafel in elkaar zet. Je brengt ze naar de plek waar je ze wilt gebruiken en gaat ze daar pas met elkaar verbinden. Standaard vinden we de lus vastgedraaid aan de lampen. Wil je deze lichtbollen liever neerzetten? Dan draai je dit er zo af en draai je een grondpen er weer in. Dat werkt erg gemakkelijk. Je hoeft overigens niet alle drie de lampen te gebruiken. Je kunt ook één of twee lichtbollen installeren. Daarnaast kun je ook losse lichtbollen kopen om het aantal van drie verder uit te breiden. Alles klik je uiteindelijk zo in elkaar.

De Outdoor Globes van Innr zijn witte plastic bollen met een gedegen bouwkwaliteit. Voor het creëren van meer sfeer voldoen deze lampen op het eerste gezicht dan ook prima. Het oogt degelijk en zeker niet goedkoop. De kabels zijn tevens voorzien van afdekringen, zodat regen en stof zo min mogelijk kans krijgen. Let op dat de stekker een lagere ip-rating heeft dan de lichtbollen zelf. Dat is wel iets om rekening mee te houden. In de handige papieren handleiding (en die heb je wel nodig met al die kabels) zie je vervolgens waar je op moet letten bij de fysieke installatie. Heb je de lampen eenmaal hangen of in de grond geprikt? Dan is het tijd om verder te gaan naar de app.

Innr Outdoor Globes

Bediening via de app

Tijdens de testperiode hebben we de Outdoor Globes gebruikt in de app van Innr via de Innr Bridge. Je hebt dus wel echt een Zigbee bridge nodig, want zonder bridge kan je ze niet gebruiken. Wie dat wil kan ook Philips Hue of een andere Zigbee-app gebruiken. Let op dat je geen entertainmentfunctie kunt gebruiken wanneer je deze lampen via Philips Hue gebruikt. De app van Innr lijkt voor een deel op Philips Hue, maar is simplistischer. Niet alleen qua design, maar ook qua functies. Je hebt toegang tot je lampen, routines en kamers vanaf het thuisscherm waar je de verschillende lampen in kunt onderverdelen. Schakel de lampen in een kamer aan- of uit of klik op een kamer om individueel per lamp alles in te stellen qua kleur of wittinten.

Voordat we daar echt mee aan de slag kunnen is het eerst tijd om de lampen te installeren via de app. En dat werkt soepel. Je wordt bij Innr altijd standaard om een qr-code gevraagd. Die qr-code is niet te vinden bij deze lampen, dus je kiest voor de alternatieve installatie waarbij er zelf gezocht wordt. De lampen werden binnen twintig seconden gevonden, dus dat werkte soepel. Je voegt in één keer alle lampen toe dankzij de control box. Dat is het eigenlijke deel wat je met de app moet verbinden, waarna je via de app en de control box de lampen aan kunt sturen. En die control box zorgt er wel voor dat je alle lampen tegelijk aan of uit zet en ze ook tegelijk van kleur laat veranderen. Minpuntje dus, want je kunt niet per lamp in- of uitschakelen of een kleur kiezen. Het is echt één geheel en telt als één lamp in de app. Eenmaal via de app toegevoegd reageren deze slimme lichtbollen precies zo als iedere andere slimme lamp.

Via de app van Innr kun je deze lampen aan een kamer, of in ons geval de tuin, toewijzen. Je kunt dan alle lampen in die kamer tegelijk bedienen of op de kamer klikken en lampen individueel bedienen. Aangezien de drie Innr Outdoor Globes als één lamp in de app verschijnt en we verder geen andere buitenlampen van Innr gebruiken is dit bij ons niet van toepassing. We klikken op de lamp en kunnen kiezen voor scenes (kaarslicht werkt overigens niet), wittinten van 1800K tot 6500K selecteren of uit een cirkel kiezen voor 16 miljoen verschillende kleuren. Dimmen kan gemakkelijk door het balkje te verschuiven. Indien gewenst kun je deze lampen ook toewijzen aan routines. Kies voor Lezen en de toegevoegde lampen aan deze routine gaan in de leesmodus. Kies voor Welterusten en alle geselecteerde lampen gaan bijvoorbeeld uit.

Via Automatisering kun je ook timers zetten voor ieder tijdstip van de dag. Ook kun je de zonsopkomst en zonsondergang te gebruiken om de lampen te laten reageren zoals jij het wil. Ook wakker worden en bedtijd kun je gemakkelijk instellen. Wie dat wil kan ook Google Assistent, Amazon Alexa of Siri Shortcuts gebruiken. Samsung SmartThings wordt overigens ook ondersteund.

In gebruik

De Innr Outdoor Globes zijn leuke lampen die echt van meerwaarde kunnen zijn tijdens de warme en lange zomeravonden. Voor de lichtopbrengst hoef je het niet te doen. Met 370 lumen per lichtbol zijn ze niet heel fel, maar hierdoor zijn ze perfect in staat om sfeer te creëren. Met name als je een veranda of overkapping hebt zijn deze slimme lichtbollen echt van toegevoegde waarde. Het licht is mooi egaal in de lichtbol, dus je ziet geen rare vlakken waar meer of minder licht doorheen komt. Dat is allemaal prima in orde. Fijn is ook dat kleuren goed uit de verf komen.

De lichtbollen moeten wel echt in je tuin passen. Je kunt ze in de grond prikken, maar de echte meerwaarde is om ze op te hangen aan de lus. Heb je een veranda, overkapping of een ander afdakje in de tuin, dan komen ze pas echt goed tot hun recht. Bij ons is dit helaas niet van toepassing en dan kunnen we niet veel meer dan ze over de schutting hangen tijdens deze testperiode. Ze passen dus niet in iedere tuin. Wel is het echt jammer dat je de drie Outdoor Globes als geheel bediend en niet individueel.

Tuinverlichting kan moeilijk zijn. Je moet met grondkabels aan de slag, de hele tuin moet overhoop gehaald worden en het kan gevaarlijk werk zijn als je niet weet wat je doet. Door de laagspanning heb je dat niet bij de Innr Outdoor Globes. Iedereen kan veilig aan de slag en het werkt niet anders dan bij lampen die je binnen plaatst. Verbind alle kabels met elkaar en steek de stekker in het stopcontact en klaar ben je.

Conclusie

Ben je op zoek naar slimme sfeerverlichting in de tuin voor de komende zomeravonden? De Innr Outdoor Globes doen precies datgene waar ze voor bedoeld zijn. Dankzij de warme en koude wittinten en 16 miljoen kleuren kun je voor iedere gelegenheid de perfecte sfeer creëren. Het jammere is dat je de Outdoor Globes niet individueel kunt bedienen. Je bedient het geheel echt als één lamp. De aanschafprijs van 199,99 euro is daardoor echt te hoog, maar het gemak van de bediening via de app en de simpele installatie maken veel goed.

7.5
Innr Outdoor Globe Light

Beoordeling
Innr Outdoor Globes

Pluspunten
  • Brengt extra sfeer in de tuin
  • Flexibel qua plaatsing
  • Simpele en overzichtelijke app
  • Via Zigbee-protocol ook in andere apps te gebruiken
  • Prima bouwkwaliteit
Minpunten
  • Lichtbollen niet individueel te bedienen
  • Te duur

Beoordeling Innr Outdoor Globes

Ben je op zoek naar slimme sfeerverlichting in de tuin voor de komende zomeravonden? De Innr Outdoor Globes doen precies datgene waar ze voor bedoeld zijn. Dankzij de warme en koude wittinten en 16 miljoen kleuren kun je voor iedere gelegenheid de perfecte sfeer creëren. Het jammere is dat je de Outdoor Globes niet individueel kunt bedienen. Je bedient het geheel echt als één lamp. De aanschafprijs van 199,99 euro is daardoor echt te hoog, maar het gemak van de bediening via de app en de simpele installatie maken veel goed.

Prijsvergelijker Innr Outdoor Globes

Reacties (0)