Rookmelder van First Alert is tevens slimme speaker

08 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Onelink Safe & Sound

Tijdens de CES 2018 in Las Vegas heeft First Alert de Onelink Safe & Sound aangekondigd. Dit apparaat is een slimme koolmonoxide- en rookmelder en doet tevens dienst als slimme speaker.

De slimme rookmelder is te bedienen met de iPhone en iPad dankzij HomeKit-ondersteuning. Daarnaast beschikt het over ingebouwde speakers die je kunt bedienen met Amazon Alexa en Google Assistant. Alsof dat nog niet genoeg is kun je de Onelink Safe & Sound ook nog bedienen met de eigen Onelink Home-app van First Alert.

Straks ook muziek door het hele huis met AirPlay 2.0

Volgens First Alert krijgt de Onelink Safe & Sound straks ook ondersteuning voor Apple’s AirPlay 2, voor audio in meerdere kamers en bediening met Siri via de iPhone, iPad en de Apple Watch. AirPlay 2-ondersteuning betekent in dit geval dat je meerdere slimme rookmelders met ingebouwde speakers in huis kunt plaatsen en deze met elkaar kunt laten communiceren, zodat je overal toegang hebt tot muziek. Via Siri kun je de speakers per kamer, of overal, muziek laten afspelen via Apple Music.

Een datum en een prijs is nog niet bekend, maar volgens AppleInsider moet de koolmonoxide- en rookmelder met slimme speaker in april op de markt verschijnen met een adviesprijs van 249 dollar.

Reacties (0)