Moorebot Scout is een autonome bewakingsrobot voor in huis

02 april 2021 2 Minuten 0 Reacties
Moorebot Scout

Soms komen we leuke projecten tegen op Kickstarter, zoals de Moorebot Scout. Deze kleine robot op vier wielen is een autonome bewakingsrobot voor in huis. Het is uitgerust met diverse sensoren en een full hd-camera met nachtvisie, ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant en kan zowel binnen als buiten het huis beveiligen.

De Moorebot Scout is zowel voor kinderen als voor volwassenen. Kinderen kunnen via Scratch op een gemakkelijke manier leren programmeren, terwijl ervaren gebruikers ook aan de slag kunnen met geavanceerde mogelijkheden. De slogan van Moorebot voor deze robot is dan ook Monitor, Discover, Explore. In de promotievideo’s worden dan ook zowel kinderen als volwassenen aangesproken. Kinderen kunnen met de robot spelen, terwijl volwassenen de Scout kunnen gebruiken voor het beveiligen van het huis. De Scout is volledig waterdicht en kan dus ook buiten patrouilleren, komt met een laadstation waar het zelf naartoe rijdt en geeft intelligentie notificaties. Ook cloudopslag voor de videobeelden is aanwezig.

Zelfrijdende ip-camera

Voor volwassenen is de Moorebot Scout een zelfrijdende ip-camera met tweewegcommunicatie. De robot ondersteunt ook geluidsdetectie en zal automatisch gaan opnemen bij calamiteiten. Je kunt de robot programmeren om zelf door het huis te patrouilleren, waarbij je het huis eerst in kaart kunt brengen. Op ingestelde tijden zal de Scout deze route afleggen. Het kan mensen en dieren onderscheiden en kan tot twee uur door het huis patrouilleren voordat de robot op vier wielen zelf terug zal rijden naar het laadstation. De Scout is ook ideaal voor je smarthome, doordat je het kunt integreren met andere smarthome-producten zoals bewegingssensoren en biedt ondersteuning voor de stemassistenten Amazon Alexa en Google Assistant.

Autonoom patrouilleren dankzij kunstmatige intelligentie

Bij het herkennen van mensen of dieren zal er een filmpje van dertien seconden worden opgenomen op het flash-geheugen aan boord van de robot, maar dit kan ook via een cloudserver of cloudopslag. De Scout is uitgerust met kunstmatige intelligentie en herkent mensen en dieren via Google’s TensorFlow. Via het Monocular SLAM-algoritme kan het ook autonoom patrouilleren. De Moorebot Scout heeft een topsnelheid van twee kilometer per uur. Wil je liever een vliegende beveilingsdrone? Kijk dan eens naar de Ring Always Home Cam.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De Moorebot Scout is nog niet te koop, maar is als Kickstarter-project te ondersteunen. Moorebot vroeg in eerst instantie om een paar duizend euro, maar inmiddels is er meer dan 3 ton opgehaald. De verwachte release is juni 2021 met een bijbehorende prijs van 199 dollar. Wil je het bedrijf nu ondersteunen, dan kun je het aanschaffen voor 139 dollar.

Reacties (0)