Maak je eigen kaas met de slimme kaasmaker van Fromaggio

08 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Fromaggio

Altijd al je eigen kaas willen maken? Dat kan met de Fromaggio. Deze slimme kaasmaker bedien je via bluetooth en een app op je smartphone of tablet. Het bedrijf achter de slimme kaasmaker is een crowdfundingscampagne gestart op Kickstarter.

We zagen al tijdens de CES 2019 dat smarthome steeds meer richting de keuken gaat. Slimme ovens, slimme koelkasten en zelfs een slimme bierbrouwer werden op de beurs getoond. Daar komt mogelijk binnenkort weer een nieuw apparaat bij, want Fromaggio is bezig met een slimme kaasmaker.

Fromaggio is een crowdfundingscampagne gestart op Kickstarter. Voor 249 dollar kun je je inschrijven voor de slimme kaasmaker. Een koopje vergeleken met de uiteindelijke prijs. De Fromaggio moet dan 565 dollar kosten. Het werkt als volgt: Je gooit er melk, zuursel en stremsel in en opent de app. Hierbij kun je zelf kiezen wat voor soort kaas je wilt maken. Binnen dertig minuten heb je een kaas als mozzarella, maar je kunt het apparaat ook twee dagen laten werken voor een hardere kaas.

Gratis eiwitshakes als bonus

Tijdens het maken van de kaas wordt de wei-eiwit automatisch gescheiden, dus mocht je fanatiek willen sporten, dan kun je dit bijproduct van kaas gelijk gebruiken als eiwitshake om je spieren sneller te laten herstellen.

De slimme kaasmaker zelf ziet er uit als een koffiezetapparaat. Via de mobiele app en bluetooth kun je de Fromaggio bedienen. Het apparaat zelf heeft ook een lcd-display, waar je kunt spelen met de instellingen. Diverse accessoires worden meegeleverd, zodat je de kaas kunt maken die je zelf wilt. Volgens het bedrijf kun je tientallen verschillende kazen met het apparaat maken. Van cheddar tot mozzarella en van ricotta tot parmezaanse kaas. Bekijk de Fromaggio slimme kaasmaker op Kickstarter.

Bron Kickstarter Via CNET

Reacties (0)