Jouw smart TV kan de smartest TV worden met deze apps

22 maart 2020 3 Minuten 0 Reacties
glenn-carstens-peters-EOQhsfFBhRk-unsplash

Heb je een smart TV? Dan heb je een televisie die al behoorlijk wat slimme functies heeft. Maar je smart TV kan nog slimmer worden. Door een paar simpele apps te installeren komt je televisie bijna in de buurt van een volwaardige computer. Welke apps mogen absoluut niet ontbreken?

Een VPN-app gebruiken

Allereerst is het handig een VPN-app op je computer te installeren. Met zo’n app verberg je je IP-adres en stuur je alle data extra beveiligd door een soort tunnel. Dat is niet alleen handig voor de veiligheid, maar biedt ook een bijkomend voordeel: je kunt televisiekijken die anders niet toegankelijk is. Door een VPN te installeren en verbinding te maken met het Verenigd Koninkrijk, krijg je bijvoorbeeld toegang tot BBC iPlayer, terwijl je gewoon op de bank in Nederland zit.

En wat te denken van de Amerikaanse Netflix? Die staat vol met films en series die we in Nederland niet eens kunnen bekijken. Voordat je een VPN-app installeert, moet je natuurlijk wel een abonnement afnemen bij een aanbieder. De meeste aanbieders hebben geen app voor een smart TV, maar bieden wel de optie om de verbinding te delen vanaf een Windows-computer. Je computer zendt dan een wifi-signaal uit, waarmee je kunt verbinden op de smart TV.

De televisie verbindt dan met het netwerk van je computer. Dit netwerk heeft een ander IP-adres dan je gewone internetverbinding; het heeft de verbinding van de VPN. Daardoor denkt de smart TV dat je je in het buitenland bevindt en kun je buitenlandse films en series kijken. Zo’n slimme TV is slim, maar de mens blijft toch echt slimmer!

Advertentie

Maak van je smartphone een afstandsbediening met deze app

Een smart TV met een gewone afstandsbediening? Saai! Echte fanatiekelingen gebruiken gewoon hun smartphone als afstandsbediening. Met de app Smart TV Remote voor Android en My Tifi voor iOS, maak je van je smartphone een afstandsbediening. Je zapt dan probleemloos van zender naar zender en je kunt zo door het aanbod op Netflix heen scrollen. Zo raak je je afstandsbediening nooit meer kwijt: het zit altijd in je broekzak.

Videobellen met je collega’s met Skype

Het lijkt nog maar gisteren dat we in films en series grote kantoren met grote televisies zagen, waarop mensen met elkaar konden videobellen. En nu staat er een televisie bij jou in huis die in principe hetzelfde kan. Geloof het of niet, maar tegenwoordig heeft Skype ondersteuning voor veel smart tv’s. Natuurlijk moet je dan wel een televisie hebben met een webcam erin. Met de Skype app chat en bel je vanaf de bank. Je ziet de andere partij dan in breedbeeldformaat. Hoef je ook geen laptop, smartphone of gewone computer meer te gebruiken.

Het laatste nieuws van NOS

Steeds meer televisie-ontvangers en slimme tv’s hebben standaard de app van NOS. Als je die app nog niet hebt, kan het handig zijn deze te downloaden. Met de app lees je niet alleen het laatste nieuws, maar kun je ook de laatst gemaakte video’s bekijken. Je kunt zelfs kijken hoe het met de toestand op de weg staat, voordat je vertrekt naar je werk.

De NOS-app heeft ook live streams. Zo kun je bijvoorbeeld ook persconferenties, extra uitzendingen en reguliere nieuwsuitzendingen bekijken. Je bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws, zonder dat je naar irritante STER-reclames hoeft te kijken.

Dit artikel is geschreven in opdracht van VPNDiensten.nl.

Reacties (0)