Homey-appwinkel gemaakt voor en door community

16 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
Homey Community App Store

Er is een community-winkel geopend met apps voor Homey, de smarthomehub van het Nederlandse Athom. Deze online winkel is gemaakt door ontwikkelaars uit de community, dus niet door smarthomemerk zelf. In deze winkel voegen mensen apps toe die om wat voor reden dan ook niet worden toegestaan in de officiële app store.

Homey-winkel

Daar zitten wel wat haken en ogen aan. De apps in die community-winkel worden niet automatisch geüpdate zodra je ze geïnstalleerd hebt. Je moet dus zelf in de gaten houden of er nieuwe versies zijn. Een back-up maken van de apps en deze terugplaatsen met Restore-functie van je Homey is ook geen optie.

De reden dat de ontwikkelaars de community store ondanks de genoemde minpunten gestart zijn is dat Athom bepaalde apps niet wil goedkeuren voor op de Homey terwijl die apps (volgens ontwikkelaars en vaak ook gebruikers) wel meer of betere functionaliteiten bieden. Waarom eigenaar Athom dat niet wil heeft diverse redenen, iets waar deze ontwikkelaars zelf liever niet over uitweiden.

Homey Community App Store

In ieder geval staan in de virtuele winkel voor de community geen volledige applicaties. Wel vind je een gedeelte ervan dat automatisch de meest recente code kan downloaden. Er is nog wel een belangrijke sidenote. Zo kun je nu vergelijkbare apps van verschillende partijen tegenkomen, waaronder de Nuki-app van de community en de Nuki-app in de officiële Homey Store. Er zitten verschillen in qua functionaliteit en daarom is het verstandig je van te voren goed in te lezen over de apps. Athom ziet uiteraard liever eigen apps in de eigen app store, ook al komen er vanuit communities vaak apps die net even beter inspelen op een bepaald probleem, uitgebreider zijn en vaker van een update voorzien worden.

De community-winkel is live maar er wordt ondertussen ook aan verder gewerkt. Het heet de Homey Community App Store, waar volgens de ontwikkelaars niet alleen alle afgewezen apps te vinden zijn (alleen als de ontwikkelaar van de specifieke app hiervoor toestemming geeft). De Homey Community App Store kan worden gebruikt op Windows- en Mac OS-apparaten.

Reacties (0)